Παγκόσμια πρεμιέρα στην 89η έκθεση της Γενεύης, έκανε το τελευταίο μέλος της ηλεκτροκίνητης οικογένειας «EQ» της Mercedes-Benz, το Concept EQV, ένα πρωτότυπο MPV (πολυχρηστικό) όχημα -κάτι σαν το ηλεκτρικό alter ego της V-Class.

Την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου μοντέλου δεσμεύτηκε πως θα παρουσιάσει τον προσεχή Σεπτέμβριο η Mercedes-Benz Vans, στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για ένα επιβατικό όχημα μεταφοράς 6, 7 ή 8 ατόμων, του οποίου η αισθητική είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τα υπόλοιπα EQ μοντέλα της μάρκας, τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν το 2016.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το hightech και πολυτελές ύφος, με προεξάρχον χαρακτηριστικό να αποτελεί για μία ακόμα φορά το σύστημα infotainment, MBUX. Το αυτοκίνητο προσφέρει πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού του, έτσι ώστε να ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες. Από τα έξι αυτόνομα καθίσματα για VIP μετακινήσεις, μέχρι την τυπική οικογενειακή χρήση ή εκείνη μιας παρέας που χρειάζεται να μεταφέρει εξοπλισμό σε περιπετειώδεις εξορμήσεις.

Αυτονομία 400 χλμ.

Το Concept EQV διαθέτει μια ηλεκτρική γραμμή κίνησης στον εμπρόσθιο άξονα, που η Mercedes-Benz ονομάζει «eATS». Έχει συμπαγείς διαστάσεις και περιλαμβάνει τον ηλεκτροκινητήρα των 150 kW (201 ίπποι), το σύστημα μετάδοσης της κίνησης με τις σταθερές σχέσεις, το σύστημα ψύξης και τα ηλεκτρονικά. Ο κινητήρας επιτρέπει στο όχημα να αναπτύσσει ταχύτητα 160 χλμ./ώρα και τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες έχουν χωρητικότητα 100 kWh και βρίσκονται τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα, ώστε να μην επηρεάζουν την ευρυχωρία του εσωτερικού. Οι εν λόγω μπαταρίες υπόσχονται πως προσδίδουν στο Concept EQV ρεαλιστική αυτονομία μέχρι και 400 χλμ. και παράλληλα φορτίζουν μερικώς μέσω ταχυφορτιστή σε περίπου 15 λεπτά, δίνοντας στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να κινηθεί για 100 χλμ.