Μια νέα προσθήκη στο ΚΤΕΛ Κέρκυρας έγινε πρόσφατα από τους ιδιοκτήτες του παρμπρίζ 31, με την αγορά ενός καινούργιου Volvo Irizar i6s. Ένα λεωφορείο που έρχεται να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της εταιρείας, προσφέροντας περισσότερες ανέσεις στους επιβάτες.

Εφοδιασμένο με σύγχρονο εξοπλισμό, αποδοτικό 11λιτρο κινητήρα, ισχυρό βοηθητικό σύστημα πέδησης, εγγυάται ξεκούραστες και ασφαλείς μετακινήσεις. Οδηγός του είναι ο Σπύρος Κατωμέρης με τον οποίο ταξιδεύουμε σε ένα τμήμα του δρομολογίου Κέρκυρα - Λάρισα, συζητώντας μαζί του για τη Volvo επιλογή.

Ο Σπύρος έχει εμπειρία αρκετών χρόνων σε λεωφορεία μάρκας Volvo καθώς οδηγούσε το μοντέλο Irizar Century το οποίο αντικαταστάθηκε από το Irizar i6s. Ο ίδιος μας εξηγεί: «Εγώ και οι ιδιοκτήτες του λεωφορείου γνωρίζουμε καλά το Volvo και γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με το καινούργιο μοντέλο, αφού από το προηγούμενο είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Από τη στιγμή που τα παλαιότερα μοντέλα μας ικανοποίησαν στο βαθμό που θέλαμε, θεωρούμε ότι και το νέο θα είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Το επιβατικό κοινό του νησιού εμπιστεύεται το ΚΤΕΛ για τις κοντινές και μακρινές μετακινήσεις του και εμείς ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη αυτήν επενδύοντας σε σύγχρονα λεωφορεία. Οι υπηρεσίες που τους προσφέρουμε είναι οι καλύτερες δυνατές».

«Αυτό που έχω εντοπίσει είναι ότι το Irizar i6s είναι ποιοτικά ανώτερο σε όλους τους τομείς. Καταρχάς, μου αρέσει πολύ η εμφάνισή του και αυτή είναι μια διαπίστωση την οποία έχουν κάνει και συνάδελφοί μου. Το λεωφορείο έχει μεγαλύτερο όγκο και είναι πιο επιβλητικό. Εργονομικά θεωρώ ότι δεν έχει κάποια ατέλεια ή παράλειψη και η ομαδοποίηση των χειριστηρίων είναι άριστη. Επίσης, η ορατότητα είναι πολύ καλή και οι καθρέφτες προσφέρουν πιο αυξημένο οπτικό πεδίο».

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Απριλίου (372) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.