Τροχοί & TIR

Γερανοφόρος 4άξονος τράκτορας Scania

Έναν ιδιαίτερα «κοντό» 4άξονο τράκτορα Scania S 520 8x2/6 με μεταξόνιο 3.950 χλστ., παρέλαβε πρόσφατα η ολλανδική εταιρεία Gaffert που ειδικεύεται στα γερανοφόρα φορτηγά. Το τετραξονικό μοντέλο της
Σάββατο 18/05/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Έναν ιδιαίτερα «κοντό» 4άξονο τράκτορα Scania S 520 8x2/6 με μεταξόνιο 3.950 χλστ., παρέλαβε πρόσφατα η ολλανδική εταιρεία Gaffert που ειδικεύεται στα γερανοφόρα φορτηγά.

Το τετραξονικό μοντέλο της Scania διαθέτει τρεις άξονες με τιμόνι (δύο εμπρός και έναν πίσω), γεγονός που του προσδίδει υψηλή ικανότητα ελιγμών και -κυρίως- του επιτρέπει να λαμβάνει άδειες ειδικών βαρέων μεταφορών, οι οποίες προϋποθέτουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Ο τράκτορας φέρει πίσω από την καμπίνα ένα γερανό βαρέως τύπου, ανυψωτικής ικανότητας 85 τόνων και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Theo Gaffert, «η Scania ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής που μπορούσε να παραδώσει το φορτηγό απευθείας από το εργοστάσιο. Η Scania προσφέρει επίσης το χαμηλότερο σασί στην αγορά και αυτό είναι σημαντικό για εμάς».

Το αφεντικό της εταιρείας Gaffert προσέθεσε τα εξής: «Χρησιμοποιώντας έναν εμπρόσθιο άξονα 10 τόνων έχουμε μια σωστή κατανομή βάρους, με το γερανό τοποθετημένο πολύ κοντά στην πλάτη της καμπίνας. Το κενό μεταξύ της καμπίνας και του γερανού είναι μόλις 15 εκ., στο οποίο τοποθετήσαμε τη δεξαμενή των υδραυλικών υγρών, ενώ προσθέσαμε και δύο εξατμίσεις χρωμίου. Για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, σχεδιάσαμε κάποια μέρη μόνοι μας, όπως το ντεπόζιτο καυσίμων και τα φτερά με τους λασπωτήρες».

PreviousNext