Τροχοί & TIR

Γαϊσερλίδης: Ο ειδικός στα σασμάν

Εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, η εταιρεία «Λεωνίδας Γαϊσερλίδης & Υιός Ο.Ε.» αποτελεί ένα από τα δυνατά ονόματα στο χώρο της εμπορίας και επισκευής κιβωτίων ταχυτήτων, όχι μόνο στη Θεσσαλονί
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Παρασκευή 07/06/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Η εταιρεία αποτελεί τον αντιπρόσωπο -εξουσιοδοτημένο διανομέα της CEI (ανταλλακτικά), της FERSA (ρουλεμάν) και της RAVENOL (λιπαντικά).
Η εταιρεία αποτελεί τον αντιπρόσωπο -εξουσιοδοτημένο διανομέα της CEI (ανταλλακτικά), της FERSA (ρουλεμάν) και της RAVENOL (λιπαντικά).

Εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, η εταιρεία «Λεωνίδας Γαϊσερλίδης & Υιός Ο.Ε.» αποτελεί ένα από τα δυνατά ονόματα στο χώρο της εμπορίας και επισκευής κιβωτίων ταχυτήτων, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται η έδρα της, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με έτος ίδρυσης το 1980, η εταιρεία «Λεωνίδας Γαϊσερλίδης & Υιός Ο.Ε.» δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και επισκευής κιβωτίων ταχυτήτων φορτηγών και λεωφορείων, πραγματοποιώντας πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εξαγωγές σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Η εταιρεία στήθηκε από τον κ. Λεωνίδα Γαϊσερλίδη, του οποίου το όνομα είναι εδώ και χρόνια συνώνυμο της ποιότητας, ενώ από το 2005 τα ηνία της ανέλαβε ο γιος του ιδρυτή, κ. Άγγελος Γαϊσερλίδης, ο οποίος έχει δώσει μια νέα δυναμική και προοπτικές στην ήδη ακμάζουσα επιχείρηση, προσθέτοντας τη δική του σύγχρονη προσέγγιση. Ταξιδεύουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουμε από κοντά με τους ιθύνοντες της εταιρείας, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή Α ΚΤΕΟ, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Σε συνεχή άνοδο

Η εταιρεία «Λεωνίδας Γαϊσερλίδης & Υιός Ο.Ε.» έχει αναλάβει την αντιπροσώπευση στη χώρα μας των ανταλλακτικών της CEI, των ρουλεμάν της FERSA και των λιπαντικών της RAVENOL. Επιπλέον, εισάγει ανταλλακτικά από χώρες της Ευρώπης, διαθέτοντας πολύ μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών και σασμάν (ZF, Mercedes-Benz, Scania, Volvo), καινούριων και μεταχειρισμένων για κάθε τύπο οχήματος. Παράλληλα, ασχολείται με την εμπορία διαφορικών και φυσικά με τις επισκευές σασμάν φορτηγών και λεωφορείων όλων των τύπων. Αξίζει να τονιστεί, επίσης, ότι αποτελεί μία από τις λίγες επιχειρήσεις στο χώρο που μπορεί να παράσχει ηλεκτρονική υποστήριξη με διάγνωση και επιδιόρθωση βλαβών, καθώς και αναβαθμίσεις για όλους τους τύπους σασμάν ZF AS-Tronic.

Πώς βλέπουν όμως τα πράγματα οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρείας; Ποια είναι η κατάσταση σήμερα και τι προοπτικές ανοίγονται; «Η αγορά είναι ένας κύκλος με τα πάνω και τα κάτω της. Σίγουρα απέχουμε πολύ ακόμα από το “πάνω”, όμως έχουμε πάρει την ανηφόρα», δήλωσε γεμάτος αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία ο κ. Άγγελος Γαϊσερλίδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως κάθε χρόνο η εταιρεία του κινείται ανοδικά στις μάρκες τις οποίες αντιπροσωπεύει, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως υπάρχουν σχέδια για νέες συνεργασίες, οι οποίες όμως δεν έχουν πάρει ακόμα μορφή.

Σύμφωνα με τον κ. Άγγελο Γαϊσερλίδη: «Η ποιότητα των aftermarket ανταλλακτικών έχει ανέβει τόσο πολύ, που κάποια προϊόντα είναι πλέον και πρώτης τοποθέτησης. Για παράδειγμα η CEI επενδύει στο R&D και ό,τι κατασκευάζει είναι πολύ ποιοτικό. Ιδιαίτερα ανοδικά κινείται τα τελευταία χρόνια και η FERSA (επίσης 1ης τοποθέτησης), ενώ άκρως αναπτυσσόμενη στη χώρα μας είναι και η RAVENOL, από την οποία αρχικά έφερνα μόνο βαλβολίνες, αλλά κατόπιν αιτημάτων των πελατών, έφερα σχεδόν όλη τη γκάμα».

Η ηθική προσέγγιση πελατών – προμηθευτών

«Διεύρυνα τον κύκλο μου τόσο στις μάρκες που εμπορεύομαι ανταλλακτικά όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρω», δήλωσε ο κ. Άγγελος Γαϊσερλίδης, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία του βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, συμπληρώνοντας: «Σημαντική είναι η σχέση ποιότητας – τιμής των ανταλλακτικών, αλλά και η ηθική προσέγγιση των πελατών, καθώς δεν χαλάω το όνομά μου κοροϊδεύοντας». Λέξη - κλειδί σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, είναι η «εξειδίκευση».

«Δεν κάνουμε επίδειξη δύναμης, αφήνουμε τη δουλειά μας να μιλάει για εμάς», δήλωσε με νόημα ο κ. Άγγελος Γαϊσερλίδης, ο οποίος τόνισε πως «το όνομα “Λεωνίδας” σημαίνει πως θα κάνω τη δουλειά μου με συνέπεια». Εκτός όμως από τη σχέση με τους πελάτες, υπάρχει και αυτή με τους προμηθευτές, η οποία ενέχει πολλούς κινδύνους και δυσκολίες. «Τα capital controls δημιούργησαν μια αναστάτωση στα εμβάσματα, αλλά συνηθίσαμε και πλέον δεν το θεωρούμε πρόβλημα», μας εξήγησε ο κ. Άγγελος Γαϊσερλίδης.

Η αγορά της Αθήνας και το ηλεκτρονικό μέλλον

Η κουβέντα μας συνεχίστηκε κάνοντας έναν απολογισμό της συμμετοχής της εταιρείας «Λεωνίδας Γαϊσερλίδης & Υιός Ο.Ε.» στην τελευταία έκθεση TRANSPORT SHOW 2018. «Δεν περίμενα να έχω αποτελέσματα από τη συμμετοχή μου μέσα στο πρώτο εξάμηνο και όμως είχα! Έκλεισα δουλειές, δέχθηκα τηλεφωνήματα και ήρθε κόσμος να με γνωρίσει», δήλωσε εμφανώς ευχαριστημένος το αφεντικό της εταιρείας. «Η αγορά της Αθήνας είναι δύσκολη, τόσο για να την προσεγγίσεις όσο και για να την εξυπηρετήσεις. Είναι δύσκολο να γίνεις το πρώτο τηλέφωνο, καθώς η συνήθεια είναι μεγάλο ζήτημα και στο χώρο μας. Στη Θεσσαλονίκη από την άλλη, έχω ορκισμένους πελάτες, αλλά και αυτούς για τους οποίους είμαι το 2ο ή το 3ο τηλέφωνο», συμπλήρωσε ο κ. Άγγελος Γαϊσερλίδης.

Προς το τέλος της συνέντευξης, συζητήσαμε για το "ψηφιακό" του κατάστημα. «Βλέπω την τάση στο εξωτερικό και ακολουθώ, γιατί και εδώ κάποια στιγμή η αγορά θα λειτουργήσει έτσι», δήλωσε σχετικά ο κ. Άγγελος Γαϊσερλίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει πως ήδη το 80% των κωδικών διατίθενται ήδη και ηλεκτρονικά στο B2B e-shop της εταιρείας. Επί της παρούσης, επιχειρείται ο εμπλουτισμός και η καλύτερη προώθησή του, αλλά και η εξέλιξή του. «Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας και ακόμα γίνονται διορθώσεις», συμπλήρωσε ο κ. Άγγελος Γαϊσερλίδης.

Κλείνοντας δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε το θαυμασμό μας για την προσέγγιση της εταιρείας «Λεωνίδας Γαϊσερλίδης & Υιός Ο.Ε.», καθώς ο ιδρυτής της -Λεωνίδας- με συνέπεια, σοβαρότητα και βαθιά γνώση του αντικειμένου, έθεσε τις στέρεες βάσεις εξέλιξης σχεδόν 40 χρόνια πριν, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο γιο του -Άγγελο- ο οποίος διατήρησε στο ακέραιο τις αρχές που καθιέρωσαν την επιχείρηση και παράλληλα τις εμπλούτισε με μια φρέσκια ματιά και όραμα για το μέλλον.

PreviousNext