Τροχοί & TIR

Το πρώτο ευρωπαϊκό υπερ-εργοστάσιο μπαταριών

Το πρώτο γιγαντιαίο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου της Ευρώπης, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με τη χρηματοδοτική δέσμευση να προβλέπεται να ανέλθει σε 3
Τετάρτη 12/06/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το πρώτο γιγαντιαίο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου της Ευρώπης, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με τη χρηματοδοτική δέσμευση να προβλέπεται να ανέλθει σε 350 εκ. ευρώ.

Το πρώτο τμήμα της μονάδας, που ανήκει στην εταιρεία Northvolt και θα κατασκευαστεί στο Skelleftea της Σουηδίας, αναμένεται να είναι έτοιμο το 2020 και μόλις ολοκληρωθεί, προβλέπεται να κατασκευάζει ετησίως μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 32 GWh, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Σημειώνεται πως στην παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου της Northvolt θα χρησιμοποιούνται 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα αποτελέσει την κύρια παραγωγική μονάδα της σουηδικής εταιρείας και εκεί θα γίνεται η προετοιμασία των πρώτων υλών, η συναρμολόγηση των κυψελών των μπαταριών, η ανακύκλωση και άλλες βοηθητικές διαδικασίες.

PreviousNext