Τροχοί & TIR

Carrier Vector HE 19: Νέα ηλεκτρική ψυκτική μονάδα

Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 30% και περιορισμό της ηλεκτρικής κατανάλωσης κατά 19%, υπόσχεται η νέα ψυκτική μονάδα Carrier Vector HE 19. Εξοπλίζεται με την ηλεκτρική τεχνολογία E-Dri
Δευτέρα 10/06/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 30% και περιορισμό της ηλεκτρικής κατανάλωσης κατά 19%, υπόσχεται η νέα ψυκτική μονάδα Carrier Vector HE 19.

Εξοπλίζεται με την ηλεκτρική τεχνολογία E-Drive και αφαιρεί τη μηχανική μετάδοση της κίνησης που βρίσκεται στα συστήματα ψύξης με ιμάντες, μετασχηματίζοντας μέσω γεννήτριας την ισχύ του κινητήρα σε ηλεκτρική ενέργεια. Η μονάδα διακρίνεται για τη μεγαλύτερη ψυκτική απόδοση και τις περισσότερες εφαρμογές που προσφέρει στον χρήστη.

Οι βασικοί τομείς που συνεισφέρουν στα χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης είναι η νέα τεχνολογία μηχανής μεταβλητής ταχύτητας, ο ερμητικού τύπου περιστρεφόμενος συμπιεστής που διαθέτει λιγότερες ψυκτικές συνδέσεις και εμφανίζει χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα, όπως και η προς τα πάνω ροή του αέρα, η οποία προσφέρει καλύτερη συμπύκνωση του ψυκτικού μέσου και μεγαλύτερη ομοιογένεια της θερμοκρασίας.

Επιπλέον, η εταιρεία κάνει λόγο για μείωση των επιπέδων θορύβου κατά 50%, καθώς και για περιορισμό του βάρους της μονάδας κατά 10% (80 κιλά), γεγονός που αυξάνει το ωφέλιμο φορτίο του οχήματος. Ακόμα, η νέα ηλεκτρική ψυκτική μονάδα της Carrier απαιτεί αλλαγή λαδιών κάθε 3.000 ώρες λειτουργίας, μια αύξηση που μεταφράζεται σε μεγαλύτερο χρόνο διαθεσιμότητας του φορτηγού και καλύτερη διαχείριση του στόλου.

Ακόμα, η νέα τεχνολογία ψύξης της εταιρείας στις οδικές μεταφορές, προσφέρει υψηλότερες δυνατότητες σύνδεσης με λιγότερη πολυπλοκότητα, όπως και μεγαλύτερη αυτονομία σε κατάσταση αναμονής. Τα λιγότερα κινούμενα μέρη συνεπάγονται μεγαλύτερη αξιοπιστία και μικρότερο κόστος συντήρησης. Μειωμένες είναι οι εκπομπές CO2 και αιωρούμενων σωματιδίων (-30%), προκειμένου η μονάδα να συμμορφώνεται με το επίπεδο εκπομπών ρύπων Stage V. Στα οφέλη του Vector HE 19 περιλαμβάνονται και τα βελτιωμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου λειτουργίας, CAN + HMI, όπως και το νέο APX σύστημα ελέγχου.

Συνολικά, σύμφωνα με την Carrier, το Vector HE 19 μειώνει μέχρι και κατά 20% το συνολικό ιδιοκτησιακό κόστος και συνδράμει στον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων των μεταφορικών εταιρειών.

PreviousNext