Τροχοί & TIR

Volvo: Αυτόνομη μεταφορά container (+video)

Ξεκίνησαν οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του Vera, του ηλεκτρικού αυτόνομου οχήματος της Volvo Trucks, μέσω του οποίου η σουηδική μάρκα μας φέρνει γρηγορότερα στο μέλλον των μεταφορών. Τα πρώτα
Σάββατο 20/07/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησαν οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του Vera, του ηλεκτρικού αυτόνομου οχήματος της Volvo Trucks, μέσω του οποίου η σουηδική μάρκα μας φέρνει γρηγορότερα στο μέλλον των μεταφορών.

Τα πρώτα πιλοτικά δρομολόγια του πρωτότυπου φορτηγού πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στο κέντρο logistics της εταιρείας DFDS και σε έναν λιμενικό τερματικό σταθμό στο Γκέτεμποργκ, με το Vera να μεταφέρει containers έχοντας μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ./ώρα. Κατά τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων δρομολογίων, το αυτόνομο σύστημα του οχήματος παρακολουθείτο από έναν χειριστή που βρισκόταν στον πύργο ελέγχου, ο οποίος ήταν επίσης συνολικά υπεύθυνος για το μεταφορικό έργο.

«Τώρα έχουμε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε το Vera σε ένα ιδανικό περιβάλλον και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δυνατότητές του σε άλλες παρόμοιες δραστηριότητες», λέει ο Mikael Karlsson, Αντιπρόεδρος Αυτόνομων Λύσεων της Volvo Trucks.

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι η υλοποίηση ενός συνδεδεμένου συστήματος, αποτελούμενου από πολυάριθμα οχήματα Vera που παρακολουθούνται εξ αποστάσεως. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια απρόσκοπτη και σταθερή ροή, η οποία να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ευελιξία και βιωσιμότητα. Η συνεργασία της Volvo με τη DFDS αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τη χρήση του Vera σε μια πραγματική μεταφορική δραστηριότητα, σε προκαθορισμένους δημόσιους δρόμους, που βρίσκονται εντός μιας βιομηχανικής περιοχής. Για να γίνει πραγματικότητα το παραπάνω, το Vera θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω από πλευράς τεχνολογίας και διαχείρισης της κυκλοφορίας του, ώστε πριν λειτουργήσει πλήρως, να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές των υποδομών.

PreviousNext