Τροχοί & TIR

Volvo: Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης

H Volvo Trucks υπέγραψε πρόσφατα μια μακροχρόνια συνεργασία με την ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας, NVIDIA, προκειμένου να εξελίξει περαιτέρω τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης στα επαγγελματικά του οχ
Κυριακή 07/07/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

H Volvo Trucks υπέγραψε πρόσφατα μια μακροχρόνια συνεργασία με την ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας, NVIDIA, προκειμένου να εξελίξει περαιτέρω τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης στα επαγγελματικά του οχήματα και μηχανήματα.

Για να το κάνει αυτό, η Volvo θα χρησιμοποιήσει την αξιόπιστη πλατφόρμα NVIDIA DRIVE. Αναλυτικότερα, η τεχνολογία που προετοιμάζει η Volvo θα βασιστεί στο λογισμικό της NVIDIA, που επιτρέπει την επεξεργασία δεδομένων αισθητήρων, την αντίληψη, τον εντοπισμό στον χάρτη και τον σχεδιασμό διαδρομών, δημιουργώντας ένα ευρύ φάσμα των κυριότερων εφαρμογών αυτόνομης οδήγησης, όπως οι εμπορευματικές μεταφορές, η συλλογή απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης, οι δημόσιες μεταφορές, οι κατασκευές, τα ορυχεία, η δασοκομία και πολλά άλλα.

Οι εργασίες της στρατηγικής αυτής συνεργασίας ξεκινούν άμεσα και αρχή θα γίνει με τη μετακίνηση προσωπικού από τις δύο εταιρείες, ώστε να εργαστούν μαζί σε δύο μονάδες, μία στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και μία ακόμα στη Σάντα Κλάρα, στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. «Οι αυτόνομες μεταφορές με χαμηλά επίπεδα θορύβου και μηδενικές εκπομπές ρύπων έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον του εφοδιασμού και θα ωφελήσουν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και την κοινωνία», αναφέρει ο Mikael Karlsson.

PreviousNext