Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα - Παρασκευάς Δάντος

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τη Μύκονο και τον Παρασκευά Δάντο. Είναι ιδιοκτήτης ενός Mercedes-Benz Actros το οποίο μεταφέρει λύματα σε όλο το νησί. Το φορτηγό του είναι γνωστό ως Transforme
Πέμπτη 01/08/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τη Μύκονο και τον Παρασκευά Δάντο. Είναι ιδιοκτήτης ενός Mercedes-Benz Actros το οποίο μεταφέρει λύματα σε όλο το νησί. Το φορτηγό του είναι γνωστό ως Transformers, λόγω των αερογραφιών του, μαγεύοντας τους περαστικούς στο πέρασμά του. Ο ίδιος μας διηγείται το πώς ξεκίνησε στο επάγγελμα, την επιλογή του φορτηγού, τις δυσκολίες της καθημερινότητάς του καθώς και διάφορα περιστατικά που του έχουν συμβεί με τουρίστες.

Από μικρή ηλικία ταξίδευα με τον πατέρα μου Αλέκο Δάντο, βοηθώντας τον στα δρομολόγια. Είχα μανία να μάθω τα πάντα σχετικά με το φορτηγό. Τι κάνει το ένα κουμπί, τι χρειάζεται το μηχανόφρενο, πώς σηκώνει ανατροπή. Μόλις έγινα 15 ετών είχα καταλήξει ήδη στο τι επάγγελμα θα ακολουθήσω. Οδηγός φορτηγού. Αυτό μου άρεσε και αυτό ήθελα να κάνω. Σήμερα μετά από τόσα χρόνια είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος γιατί συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπάω. Στην οικογένειά μου έχουμε μακρά παράδοση στα φορτηγά Mercedes-Benz. Ο πατέρας μου ξεκίνησε με ένα Mercedes 1627 ανατρεπόμενο και το 1990 αγόρασε ένα Mercedes 1726 με το οποίο μετέφερε νερό. Το 2000 μπήκα και εγώ στη δουλειά με ένα βυτίο λυμάτων. Το 2016 αγόρασα ένα καινούργιο Actros το οποίο είναι το αγαπημένο μου φορτηγό. Διαθέτει ομορφιά, καβάλα, οικονομία, δύναμη και αντοχή. Στο Actros περνάω τις περισσότερες ώρες της ημέρας μου και θέλω πάντα να είναι καθαρό. Δαπανώ καθημερινά αρκετό χρόνο για την περιποίησή του. Εκτός από την καμπίνα όμως θέλω να είναι προσεγμένη και η εξωτερική του όψη. Γι αυτό άλλωστε έκανα στην πλάτη του βυτίου μια αερογραφία, η οποία ήταν επιθυμία των παιδιών μου. Σχεδιάσαμε ένα θέμα από τους Transformers με έντονα χρώματα και όμορφο σχέδιο. Εκτός από τα δικά μου παιδιά το απολαμβάνει και ο υπόλοιπος κόσμος όταν το βλέπει. Μπορώ να πω μάλιστα ότι είναι και από τα πιο πολυφωτογραφημένα εδώ στο νησί. Με σταματάνε γονείς με τα παιδιά τους και μου ζητάνε να το φωτογραφίσουν.

Διαβάστε περισσότερα για τον Παρασκευά Δάντο και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Η Μύκονος έχει πολύ τουρισμό το καλοκαίρι, το οποίο είναι καλό για το νησί μας και την ανάπτυξή του, αλλά σίγουρα δύσκολο για εμάς τους ανθρώπους της μεταφοράς. Η αυξημένη κίνηση δημιουργεί πολλά προβλήματα γιατί μπλοκάρουν οι δρόμοι και γίνεται πραγματικό κομφούζιο. Οι περισσότερες εμπειρίες που έχω σχετίζονται με προβλήματα σε στενούς δρόμους. Τυχαίνει πολύ συχνά να πάω για φόρτωμα ή ξεφόρτωμα και να μπλέκω σε σημεία που περνάω δίπλα από σταματημένα αυτοκίνητα ή μπαλκόνια σπιτιών στην κυριολεξία στον πόντο. Αρκετές φορές χρειάζομαι τη βοήθεια κάποιου ατόμου που θα μου κάνει κουμάντο στην όπισθεν για να μην προκληθεί κάποια ζημιά. Ωστόσο, οι καθρέφτες του Actros προσφέρουν άριστη ορατότητα και σημαντική βοήθεια έχω από το τιμόνι το οποίο έχει πολύ καλό κόψιμο.

Η ιστορία που με έχει σημαδέψει βέβαια είναι αυτή που θα σας διηγηθώ και μου συνέβη πριν από μερικά χρόνια. Ένα βράδυ επέστρεφα στο σπίτι μου και όπως οδηγούσα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα μία τετράχρονη μοτοσυκλέτα (γουρούνα) με δύο επιβάτες. Κοίταξα στον αριστερό μου καθρέφτη και δεν τους είδα. Σταμάτησα στην άκρη του δρόμου, κατέβηκα από το φορτηγό και πήγα με τα πόδια προς την απέναντι κατεύθυνση για να δω τι έγιναν. Τελικά τους βρήκα πεσμένους σε μια χαράδρα και έτρεξα με άλλους οδηγούς για να τους βοηθήσω.

Επίσης, μια φορά οδηγούσα από τη Μύκονο με κατεύθυνση προς το χωριό Ορνός και ένα αυτοκίνητο ερχόταν προς το ρεύμα μου. Ακινητοποίησα το φορτηγό μου αμέσως, όπως έκανε και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Κατέβηκαν δύο τουρίστες Άγγλοι και μου είπαν ότι εγώ οδηγώ ανάποδα. Απλά, αυτοί δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι στην Ελλάδα οδηγούμε από τη δεξιά πλευρά και όχι από την αριστερή όπως στην Αγγλία. Τους εξήγησα ότι είναι λάθος, χαμογέλασαν, με ευχαρίστησαν και συνέχισαν τη βόλτα τους.

Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα και αυτόν το μήνα. Μας στείλατε πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

Στο ίδιο τεύχος #376

PreviousNext