Τροχοί & TIR

Sprinter: δύο νέες mini-bus εκδόσεις

Με δύο νέες επιβατικές εκδόσεις εμπλουτίζει τη γκάμα του νέου Sprinter η Mercedes-Benz, τις Sprinter Transfer 45 και Sprinter City 45. Αμφότερα τα μοντέλα εξοπλίζονται με τον κινητήρα των 143 ίππων
Σάββατο 14/09/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με δύο νέες επιβατικές εκδόσεις εμπλουτίζει τη γκάμα του νέου Sprinter η Mercedes-Benz, τις Sprinter Transfer 45 και Sprinter City 45.

Αμφότερα τα μοντέλα εξοπλίζονται με τον κινητήρα των 143 ίππων της μάρκας, ο οποίος στο Sprinter Transfer 45 συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Προαιρετικά, το γερμανικό mini-bus μπορεί να παραγγελθεί και με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, 7G-TRONIC PLUS, το οποίο ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του Sprinter City 45.

Αναλυτικότερα, το μικτού βάρους 5,5 τόνων Sprinter Transfer 45 έχει μήκος 7,4 μέτρων και μπορεί να μεταφέρει 22+1 επιβάτες. Καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της μεταφοράς επιβατών, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σχολικό λεωφορείο ή ως όχημα μεταφοράς προσωπικού, αλλά και ως shuttle bus ξενοδοχείων και λοιπών επιχειρήσεων. Η επιβίβαση στο Sprinter Transfer πραγματοποιείται μέσω συρόμενης πλευρικής πόρτας, η οποία διαθέτει ηλεκτρικά αναρτώμενο σκαλοπάτι. Προαιρετικά, η είσοδος είναι επίσης δυνατή μέσω μιας διευρυμένης και χαμηλωμένης πόρτας συνοδηγού. Επιπλέον, στον έξτρα εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνεται η αεροανάρτηση του πίσω άξονα, όπως και το retarder. Η Mercedes-Benz τοποθετεί τα καθίσματα InterStar Sprinter, ενώ κατόπιν παραγγελίας μπορούν να επιλεγούν τα καθίσματα TravelStar Sprinter.

Στη βάση της γκάμας των «City» εκδόσεων τοποθετείται το νέο Sprinter City 45, το οποίο έχει μήκος 7,4 μέτρων και προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 30 επιβατών. Έχει μικτό βάρος 5,0- 5,5 τόνων και χάρη στο πλάτος των μόλις 2,02 μέτρων αλλά και τον κύκλο στροφής των 15,3 μέτρων, υπόσχεται υψηλή ικανότητα ελιγμών εντός αστικού κλοιού. Βασικά χαρακτηριστικά του mini-bus αποτελούν η μεγάλη οθόνη με το σύστημα πληροφόρησης επιβατών που βρίσκεται πάνω από το παρμπρίζ, η διπλή πόρτα επιβατών και το χαμηλό δάπεδο. Μάλιστα, ο χώρος επιβατών χωρίζεται σε ένα τμήμα χαμηλού δαπέδου ανάμεσα στους άξονες και σε ένα υπερυψωμένο πίσω τμήμα. Στο χαμηλό κομμάτι του δαπέδου μπορούν να τοποθετηθούν έως και τέσσερα πτυσσόμενα καθίσματα ή να διαμορφωθεί ώστε να δέχεται ένα αμαξίδιο ΑμΕΑ. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα βασικά καθίσματα CityStar Sprinter και οι μπάρες φωτισμού LED στην οροφή, ενώ προαιρετικά μπορούν να τοποθετηθούν τα πιο αναπαυτικά καθίσματα InterStar Sprinter.

PreviousNext