Τροχοί & TIR

Ορόσημο παραγωγής για το Citaro

Το υπ’ αριθμόν 55.555 Citaro παρέδωσε πρόσφατα η Mercedes-Benz, με το λεωφορείο που έπιασε το εν λόγω ορόσημο παραγωγής να είναι ένα ηλεκτροκίνητο eCitaro, το οποίο ξεκίνησε δρομολόγια στην πόλη Τρέ
Παρασκευή 14/02/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το υπ’ αριθμόν 55.555 Citaro παρέδωσε πρόσφατα η Mercedes-Benz, με το λεωφορείο που έπιασε το εν λόγω ορόσημο παραγωγής να είναι ένα ηλεκτροκίνητο eCitaro, το οποίο ξεκίνησε δρομολόγια στην πόλη Τρέλλεμποργκ της Σουηδίας.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η πρώτη γενιά του Citaro παρουσιάστηκε το 1997, σημειώνοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς η γερμανική εταιρεία πούλησε περισσότερες από 32.000 μονάδες του οχήματος. Τη σκυτάλη πήρε το 2011 η δεύτερη γενιά του λεωφορείου χαμηλού πατώματος, το οποίο την επόμενη χρονιά έγινε το πρώτο αστικό λεωφορείο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που εξοπλίστηκε με κινητήρες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro VI. Ανάμεσα στο πλήθος διακρίσεων του Citaro, είναι και ο τίτλος «Διεθνές Λεωφορείο της Χρονιάς 2019», ο οποίος απονεμήθηκε στο υβριδικό Citaro Hybrid.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως πέρυσι η Mercedes-Benz γιόρτασε την παραγωγή της 30.000ης μονάδας του Tourismo, το οποίο μετρά 25 χρόνια ζωής.

PreviousNext