Γιάννη αύριο θα έρθω να φωτογραφίσουμε το φορτηγό σου. Ό,τι ώρα θέλεις Παύλο, είσαι ευπρόσδεκτος. Πού θα το φωτογραφίσουμε; Έλα εσύ και θα πάμε σε αρκετά μέρη. Πράγματι, ανέβηκα στη Βέροια και ο Γιάννης με πήγε παντού. Σε βουνά, σε μαγευτικά σημεία δίπλα από τον ποταμό Αλιάκμονα, στον κάμπο της Ημαθίας, όπου ήθελα.

Το είπε και το έκανε ο Γιάννης. Αυτό άλλωστε είναι ένα μέρος της δουλειάς μας το οποίο μας συναρπάζει και δεν το αλλάζουμε με τίποτα. Να συναντούμε ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν το φορτηγό πραγματικά. Να τους προτείνουμε να φωτογραφίσουμε το φορτηγό τους και να το γουστάρουν όσο και εμείς. Ο Γιάννης είναι μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου και το αποτέλεσμα της φωτογράφισης μας δικαίωσε με το παραπάνω.

Με ποντιακά στη διαπασών

Επιβιβαζόμαστε στην καμπίνα του Scania R και ξεκινούμε την περιπλάνησή μας στο νομό Ημαθίας για να βρούμε το ιδανικό σημείο για φωτογράφιση. Πρώτη επιλογή μας αποτελεί η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βέροια, με τη μαγευτική θέα προς τον ποταμό Αλιάκμονα. Η καλύτερη συντροφιά μας είναι τα ποντιακά τραγούδια που επιλέγει ο Γιάννης στο ραδιόφωνο καθώς επίσης ο ήχος από την ελευθέρας εξάτμιση. Για να είμαστε ειλικρινείς η εξάτμιση βγάζει έναν γλυκό και μπάσο θόρυβο ο οποίος αποτελεί μέρος της V8 συμφωνίας! Παράλληλα συνομιλούμε με τον Γιάννη για τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του, το Volvo που είχε, αλλά και την τωρινή μεγάλη του αγάπη, το Scania. Ο ίδιος συνεχίζει το επάγγελμα από τον πατέρα του, Μιχάλη Μοσχοφίδη, ο οποίος τον έπαιρνε από μικρή ηλικία μαζί του στα ταξίδια. Έμαθε τα πάντα γύρω από το φορτηγό και με την ενηλικίωσή του άνοιξε τα δικά του επαγγελματικά φτερά.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του Scania του Γιάννη Μοσχοφίδη στο τεύχος Φεβρουαρίου (382) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.