Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα – Σπύρος Σιακαμπένης

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από την Μπαλντούμα Ιωαννίνων και τον Σπύρο Σιακαμπένη. Ο ίδιος συνεχίζει μια μακρά παράδοση δεκαετιών της οικογένειάς του η οποία δραστηριοποιείται στη μεταφορά αυτο
Σάββατο 01/02/2020 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Διαβάστε περισσότερα για τον Σπύρο Σιακαμπένη και άλλες ιστορίες στο roadstars.mercedes-benz.com
Διαβάστε περισσότερα για τον Σπύρο Σιακαμπένη και άλλες ιστορίες στο roadstars.mercedes-benz.com

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από την Μπαλντούμα Ιωαννίνων και τον Σπύρο Σιακαμπένη. Ο ίδιος συνεχίζει μια μακρά παράδοση δεκαετιών της οικογένειάς του η οποία δραστηριοποιείται στη μεταφορά αυτοκινήτων για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Στην κατοχή του έχει μια πανέμορφη αυτοκινητοφόρα για την εμφάνιση της οποίας έχει επενδύσει αρκετά χρήματα. The best or nothing είναι το μότο που χρησιμοποιεί για το Actros του, το οποίο όπως μας αποκαλύπτει πιο κάτω είναι το μεγάλο πάθος του. Στη μακρόχρονη πορεία του πίσω από το επαγγελματικό τιμόνι έχει γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα, με ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές, όπως τότε στην Ελβετία, όταν εγκλωβίστηκε, προσωρινά, στα χιόνια. Το Actros όμως τον βοήθησε να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο.

Αν δεν αγαπάς ένα επάγγελμα, καλύτερα να μην το κάνεις. Αυτή τη φιλοσοφία κληρονόμησα από τον πατέρα μου Παύλο και αυτήν εφαρμόζω μέχρι σήμερα. Η δουλειά μου στην αυτοκινητοφόρα έχει πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις υπόλοιπες μεταφορές κοινού φόρτου. Το κυριότερο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο φόρτωμα των αυτοκινήτων, καθώς σε μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να προκληθούν τεράστιες υλικές ζημιές. Επίσης, στη διάρκεια του δρομολογίου χρειάζεται ηρεμία, υπομονή και προσεκτικές κινήσεις στο τιμόνι.

Για μένα το Mercedes-Benz είναι το καλύτερο φορτηγό που κυκλοφορεί στο δρόμο. Κορυφαίο σε πολλούς τομείς: Καταρχάς είναι πολύ σταθερό στο δρόμο, χωρίς βιραρίσματα της καμπίνας και ένα εξαιρετικό σύστημα διεύθυνσης. Γνωρίζω ανά πάσα στιγμή πού πατάει ο κάθε άξονας και δεν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις στο τιμόνι για να κρατάει σταθερή την πορεία του συρμού. Επίσης, είναι οικονομικό στα καύσιμα, κάτι που με βοηθάει σημαντικά στο να ρίχνω το κοστολόγιό μου σε κάθε δρομολόγιο. Δύο άλλα στοιχεία που μου αρέσουν στο Actros είναι η δύναμη του κινητήρα και το σασμάν του το οποίο κάνει εξαιρετικές αλλαγές. Αφού λοιπόν είναι το καλύτερο φορτηγό αυτό θέλω να οδηγώ. Δεν συμβιβάζομαι με κάτι λιγότερο. The best or nothing. Ένας τομέας στον οποίο επίσης παίρνει άριστα το Actros είναι της ασφάλειας. Έχει πολύ καλά και αποτελεσματικά φρένα και αυτό το έχω δει στην πράξη, κοντά στην Άρτα, όταν προπορευόμενο αυτοκίνητο φρέναρε απότομα μπροστά μου και εγώ έπρεπε να αντιδράσω ακαριαία. Πατώντας δυνατά το φρένο το φορτηγό μου στην κυριολεξία γονάτισε και ακινητοποιήθηκε μόλις σε λίγα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα για τον Σπύρο Σιακαμπένη και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Το περιστατικό που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου όμως, συνέβη χειμώνα, πριν λίγα χρόνια στην Ελβετία, κοντά στο τούνελ Γκοτάρντ (Gotthard tunel). Σταμάτησα να κοιμηθώ σε ένα χωριό πριν το τούνελ και το πρωί θα συνέχιζα για τη Ζυρίχη. Σηκώθηκα το πρωί και τα πάντα ήταν λευκά, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης που είχε προηγηθεί το βράδυ. Η θερμοκρασία ήταν πολύ κάτω του μηδενός και όλα παγωμένα γύρω. Προσπάθησα να ξεκολλήσω το φορτηγό αλλά το διαφορικό έχανε συνεχώς. Δεν είχα κάποιον να με βοηθήσει οπότε τη λύση έπρεπε να τη βρω μόνος μου. Όσο περνούσε η ώρα ήταν χειρότερα, γιατί αν νύχτωνε θα έμενα εκεί εγκλωβισμένος. Τελικά μετακίνησα ένα αυτοκίνητο που είχα φορτωμένο στη νταλίκα, στο σημείο επάνω από το διαφορικό, πήρε βάρος και έτσι δεν έχαναν οι τροχοί και κατάφερα να βγω.

Το φορτηγό μου όμως δεν με έχει προδώσει, δεν κόλλησε πουθενά και δεν έχει γλιστρήσει ποτέ. Είναι πολύ σταθερό στο δρόμο και κατασκευασμένο έτσι ώστε να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο. Παράλληλα ξεκίνησα να στήνω και την ομορφότερη αυτοκινητοφόρα που κυκλοφορεί στους δρόμους. Και πιστεύω ότι μέχρι ενός σημείου το κατάφερα. Έβαψα την καμπίνα με λευκό χρώμα πέρλα και για να τιμήσω την ίδια την εταιρεία έκανα αερογραφία το σήμα της, το αστέρι. Επίσης, έντυσα με ταπετσαρίες το εσωτερικό για να απολαμβάνω ακόμη περισσότερο τα ταξίδια. The Best or nothing σε όλους τους τομείς από το Actros…

Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα και αυτόν το μήνα. Μας στείλατε πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

Στο ίδιο τεύχος #382

PreviousNext