Αλλάζει θέση το γράμμα «S» στα φορτηγά της Σειράς «S» της Scania, τα οποία φέρουν τη μεγάλη καμπίνα (Sleeper Cab) και επίπεδο πάτωμα. Εφεξής, η ιπποδύναμη του μοντέλου θα προηγείται του «S» και αντί -για παράδειγμα- για το «S 580» που έχουμε συνηθίσει, θα αναγράφεται το αντίστροφο, δηλαδή το «580 S».

Αυτή η αλλαγή γίνεται στο πλαίσιο μίας συμφωνίας της σουηδικής εταιρείας με την Daimler AG και συγκεκριμένα με τη Mercedes-Benz, η ναυαρχίδα της οποίας στα επιβατικά ΙΧ οχήματα, είναι η περίφημη S-Class.

«Κάνοντας αυτή την προσαρμογή, τηρούμε μια συμφωνία που έχουμε συνάψει με τη Daimler, εξήγησε ο κ. Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Head of Scania Trucks, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει: «Είμαστε πρόθυμοι να προστατεύσουμε τα εμπορικά σήματά μας και αναγνωρίζουμε γιατί η Daimler, με τη μακρά ιστορία της S-Class, είχε θέμα με το εμπορικό όνομα της σειράς “S”».

Σημειώνεται, πως η πιο πάνω αλλαγή στα ονόματα δεν επηρεάζει κάποια άλλη σειρά μοντέλων της Scania. Αξίζει να υπενθυμίσουμε κλείνοντας, πως η σημερινή λογική στην ονοματοδοσία, υιοθετήθηκε από τη Scania το 2004, όταν είχε παρουσιάσει τη σειρά «PGR».