Τροχοί & TIR

MAXIMUS: Το Jeep των 1.000 ίππων (+VIDEO)

«MAXIMUS 1000» ονομάζει ο βελτιωτικός οίκος Hennessey Performance, το «εξωπραγματικό» pick-up των 1.000 ίππων που δημιούργησε, παίρνοντας ως βάση το ολοκαίνουργιο Jeep Gladiator. Οι Τεξανοί ειδικοί
Δευτέρα 18/05/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Με απόσταση από το έδαφος πάνω από 43 εκ., σκληροτράχηλη ανάρτηση και ενισχυμένους άξονες - διαφορικά, λίγα εμπόδια μπορούν να σταθούν μπροστά από το MAXIMUS 1000.
Με απόσταση από το έδαφος πάνω από 43 εκ., σκληροτράχηλη ανάρτηση και ενισχυμένους άξονες - διαφορικά, λίγα εμπόδια μπορούν να σταθούν μπροστά από το MAXIMUS 1000.

«MAXIMUS 1000» ονομάζει ο βελτιωτικός οίκος Hennessey Performance, το «εξωπραγματικό» pick-up των 1.000 ίππων που δημιούργησε, παίρνοντας ως βάση το ολοκαίνουργιο Jeep Gladiator.

Οι Τεξανοί ειδικοί των ακραίων αναβαθμίσεων, μόλις ολοκλήρωσαν την 4η μονάδα, από τις συνολικά 24 συλλεκτικές που θα παραχθούν, ζητώντας ως αντίτιμο 225.000 δολάρια, μια τιμή που περιλαμβάνει και την αξία του αρχικού μοντέλου της Jeep. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μοιάζει με το να πηδάς με ένα Jeep 1.000 ίππων πάνω από αμμόλοφους», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, John Hennessey, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του τελευταίου MAXIMUS 1000 στην έρημο, πριν αυτό παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη του.

«Ψυχή» του οχήματος είναι ο περίφημος υπερτροφοδοτούμενος HEMI V8 κινητήρας βενζίνης των 6,2 λίτρων, ο οποίος στην περίπτωση του «muscle car» μοντέλου, Dodge Charger SRT Hellcat, αποδίδει 707 ίππους ισχύος και 881 Nm ροπής.

Χάρη στο πακέτο αναβάθμισης «HPE1000», οι μηχανικοί της Hennessey ανέβασαν την απόδοση του Hellcat συνόλου στους 1.000 ίππους και στα 1.265 Nm. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που το MAXIMUS 1000 πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα, μόλις σε 4 δλ.!

Το βελτιωτικό κιτ περιλαμβάνει νέα ρύθμιση του «εγκεφάλου» (ECU), μεγαλύτερο ψυγείο, νέες καλωδιώσεις και διαφορετικό σύστημα έκχυσης καυσίμου. Καινούργια είναι και η εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι. Σημειώνεται, πως ο κινητήρας συνεργάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, στέλνοντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με τις 20άρες ζάντες αλουμινίου να φοράνε Off-Road ελαστικά της BFGoodrich.

Για να είναι σε θέση να υπερπηδάει τους αμμόλοφους, το MAXIMUS 1000 διαθέτει νέα αναβαθμισμένη ανάρτηση της King, heavy-duty, ενώ οι άξονες και τα ενισχυμένα διαφορικά είναι της Dana. Επιπλέον, η απόσταση του οχήματος από το έδαφος, έχει αυξηθεί κατά 6 ίντσες (152 χλστ) φτάνοντας πλέον τα 434 χλστ., καθώς και το εργοστασιακό Jeep Gladiator, προσφέρει ήδη την καθόλα σεβαστή εδαφική ανοχή των 282 χλστ.

Τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του οχήματος συμπληρώνουν οι βαρέως τύπου προφυλακτήρες που τοποθέτησε εμπρός – πίσω η Hennessey. Τις εξωτερικές αλλαγές ολοκληρώνουν τα βοηθητικά φώτα τεχνολογίας LED.

Video URL
PreviousNext