Αν κάνουμε ένα διαδικτυακό γκάλοπ και ρωτήσουμε ανθρώπους του truck tuning τι τους έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη Λεπίδας, τότε, είμαστε σίγουροι για την απάντηση. Δύναμη και γκάζι!

Πώς προκύπτει όμως αυτό; Μα φυσικά από τη μακρόχρονη πορεία του Γρηγόρη Λεπίδα στο χώρο των συνεργείων και των βελτιώσεων. Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια περνάνε από τα χέρια τα δικά του και των μηχανικών του, φορτηγά από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, τα οποία δέχονται τις περιποιήσεις τους. Όπως οι γυναίκες θέλουν φροντίδα, έτσι και τα φορτηγά χρειάζονται το ανάλογο facelift. Στο συνεργείο του Γρηγόρη στον Ασπρόπυργο μπορεί να πας το φορτηγό σου, το οποίο έχει ιπποδύναμη 500 ίππων, να το αφήσεις για να στην αυξήσουν και να το πάρεις πίσω με 800 άλογα! Κάτι αντίστοιχο βέβαια συνέβη και με το φορτηγό που βλέπετε, η ιπποδύναμη του οποίου εκτοξεύτηκε στα ύψη. Όχι τυχαία βέβαια, καθώς δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε Scania, αλλά αυτό της οικογένειας Λεπίδα.

Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε όμως με το Phantom Λεπίδας. Ας βάλουμε όμως μια σειρά, ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνισή του και εν συνεχεία ας επεκταθούμε και στα υπόλοιπα μέρη του. Το μοβ χρώμα με τις λευκές γραμμές επάνω του σε κερδίζουν από την πρώτη ματιά. Για να πετύχει όμως το απόλυτο χρειάζεται και κάτι επιπλέον, όπως η μπροστινή μπάρα, η φωτεινή επιγραφή, ο γείσος, τα προβόλια και τα βαμμένα ρεζερβουάρ.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του εντυπωσιακού Scania By Lepidas, στο τεύχος Μαΐου (385) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.