Τροχοί & TIR

Black Bull

Κάθε φορά που περνάμε από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Sarantos, ο ιδιοκτήτης της Νάσος Πετρόπουλος μας εκπλήσσει ευχάριστα. Ο άνθρωπος έχει πάει το truck tuning σε άλλο επίπεδο λένε όσοι ασχολού
από Παύλος Μαυρομύτης | Τετάρτη 15/07/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Με συγκεκριμένες προσθήκες στην εξωτερική πλευρά το S δείχνει ακόμη πιο τούμπανο!
Με συγκεκριμένες προσθήκες στην εξωτερική πλευρά το S δείχνει ακόμη πιο τούμπανο!

Κάθε φορά που περνάμε από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Sarantos, ο ιδιοκτήτης της Νάσος Πετρόπουλος μας εκπλήσσει ευχάριστα. Ο άνθρωπος έχει πάει το truck tuning σε άλλο επίπεδο λένε όσοι ασχολούνται με τις βελτιώσεις των φορτηγών και εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Άλλωστε έχει στην πλάτη του μια εμπειρία είκοσι και πλέον χρόνων γύρω από την ενασχόλησή του με τις βελτιώσεις, οπότε κάθε κίνησή του γίνεται προσεκτικά και με οδηγό τη γνώση και την εμπειρία του στα φορτηγά.

Για τον Νάσο η βελτίωση των φορτηγών είναι χόμπι. Κάθεται με τις ώρες και σχεδιάζει ξεκινώντας από λευκό χαρτί τι πρόκειται να κάνει σε κάθε φορτηγό του και σταδιακά το υλοποιεί. Εμείς τον γνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με το λευκό 144 του, ένα αμάξι που μας προϊδέασε για το τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Και η μετέπειτα πορεία του είναι εντυπωσιακή…

Από το χθες στο σήμερα

Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα. Έτσι και ο Νάσος δούλεψε σκληρά και πλέον η δουλειά αποδίδει καρπούς με σημαντική αύξηση του στόλου των φορτηγών του. Όλα όμως έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Είναι φτιαγμένα με πολλές βελτιώσεις, αλλά το κάθε ένα έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα. Δεν θα βρούμε δηλαδή ομοιότητες στα αυτοκίνητα, ωστόσο είναι εμφανές ότι ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Ό, τι έχει κάνει στα φορτηγά του, από άποψη αισθητικής, άντεξε στο χρόνο και αυτό αποτυπώνεται στα πρώτα του φορτηγά. Τα φτιαξίματά τους είναι διαχρονικά και πάντα μέσα στη μόδα! Όσον αφορά το κόστος των βελτιώσεων, συχνά το ποσό εκτοξεύεται στα ύψη.

Δύναμη πυρός

Μία από τις τελευταίες προσθήκες στο στόλο της Sarantos είναι ένα μαύρο S με τριαξονικό θάλαμο Chereau. Άλλωστε οι απαιτήσεις και οι ανάγκες της διεθνούς μεταφοράς είναι τέτοιες που απαιτούν σύγχρονα οχήματα για τη σωστή κάλυψη των μεταφορικών αναγκών. Πιστός οπαδός του δράκου και της Scania τα τελευταία χρόνια, αγόρασε ένα S 650 το οποίο πριν κάνει το παρθενικό του δρομολόγιο έπρεπε να φτιαχτεί κατάλληλα. Άλλωστε για να μπει η ταμπέλα Sarantos πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές, έτσι ώστε να ξεχωρίζει στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς δρόμους.

Αντικειμενικά το S είναι από μόνο του πληθωρικό σαν αυτοκίνητο, με έντονες γραμμές και επιβλητική παρουσία. Αυτό δεν εμπόδισε όμως τον ιδιοκτήτη του να κάνει κάποιες επεμβάσεις οι οποίες ανέδειξαν επιπλέον το παρουσιαστικό του. Ζάντες, προβολείς, μπάρες, βαμμένα σκαλοπάτια, γείσος είναι μερικές προσθήκες που έκαναν το κάτι παραπάνω ή πιο σωστά έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα. Για να είναι ο συρμός αψεγάδιαστος από μπροστά μέχρι πίσω, βάφτηκε και ο θάλαμος στα ίδια χρώματα, δημιουργώντας έτσι τον απόλυτο Βασιλιά του δρόμου.

Στην πόρτα του θαλάμου έγινε και αερογραφία η οποία δείχνει τον ταύρο έτοιμο να επιτεθεί. Μάλλον πρόκειται για την S 650 attack...Στο ίδιο ύφος και το εσωτερικό με επενδύσεις που δημιουργούν έναν ευχάριστο χώρο εργασίας από τον οποίο δεν θέλεις να κατέβεις.

PreviousNext