Κάθε φορά που περνάμε από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Sarantos, ο ιδιοκτήτης της Νάσος Πετρόπουλος μας εκπλήσσει ευχάριστα. Ο άνθρωπος έχει πάει το truck tuning σε άλλο επίπεδο λένε όσοι ασχολούνται με τις βελτιώσεις των φορτηγών και εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί τους.

Άλλωστε έχει στην πλάτη του μια εμπειρία είκοσι και πλέον χρόνων γύρω από την ενασχόλησή του με τις βελτιώσεις, οπότε κάθε κίνησή του γίνεται προσεκτικά και με οδηγό τη γνώση και την εμπειρία του στα φορτηγά. Για τον Νάσο η βελτίωση των φορτηγών είναι χόμπι. Κάθεται με τις ώρες και σχεδιάζει ξεκινώντας από λευκό χαρτί τι πρόκειται να κάνει σε κάθε φορτηγό του και σταδιακά το υλοποιεί. Εμείς τον γνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με το λευκό 144 του, ένα αμάξι που μας προϊδέασε για το τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Και η μετέπειτα πορεία του είναι εντυπωσιακή…

Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα. Έτσι και ο Νάσος δούλεψε σκληρά και πλέον η δουλειά αποδίδει καρπούς με σημαντική αύξηση του στόλου των φορτηγών του. Όλα όμως έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Είναι φτιαγμένα με πολλές βελτιώσεις, αλλά το κάθε ένα έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα. Δεν θα βρούμε δηλαδή ομοιότητες στα αυτοκίνητα, ωστόσο είναι εμφανές ότι ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Ό, τι έχει κάνει στα φορτηγά του, από άποψη αισθητικής, άντεξε στο χρόνο και αυτό αποτυπώνεται στα πρώτα του φορτηγά. Τα φτιαξίματά τους είναι διαχρονικά και πάντα μέσα στη μόδα! Όσον αφορά το κόστος των βελτιώσεων, συχνά το ποσό εκτοξεύεται στα ύψη.

Διαβάστε περισσότερα, στο τεύχος Ιουλίου (387) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.