Η οικογένεια Παπαγεωργίου από τα Φάρσαλα, με καθοδηγητή τον Θωμά (Tom), δραστηριοποιείται πολλές δεκαετίες στο χώρο της εθνικής μεταφοράς με στόλο αρκετών οχημάτων. Όλα τα φορτηγά τους έχουν προσεγμένη και κυμπάρικη εμφάνιση, με πολλά καλούδια και βελτιώσεις.

Σε αυτό το τεύχος θα μας απασχολήσουν δύο Σουηδοί, το 164 και το FH τα οποία θα συναντήσουμε στο πρατήριο καυσίμων Σαμπαλιώτη στους Γεωργανάδες Τρικάλων. Θα φτάσουμε τη στιγμή που δέχονται την περιποίηση από το προσωπικό του πλυντηρίου με σχολαστικό πλύσιμο, αλοιφές στα ανοξείδωτα και γυαλιστικό στα λάστιχα.

Στο πρατήριο θα μας υποδεχτεί ο Χρήστος Παπαγεωργίου, πάντοτε εγκάρδιος και με όρεξη για πολλή κουβέντα. Παιδί της δουλειάς και του τιμονιού, γράφει εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά παρέα πάντα με το FH, τη ναυαρχίδα της μεταφορικής τους. Πώς να μην είναι άλλωστε ναυαρχίδα όταν πρόκειται για το ισχυρότερο στον κόσμο φορτηγό με 750 ίππους και 3.550 Nm ροπής; Αυτό το αντιλαμβάνεται ο οδηγός του στις μεγάλες ανηφόρες που συναντά στο διάβα του, όταν το FH τις ισοπεδώνει.

«Το αμάξι αυτό θέλει φορτίο και γκάζι», μας λέει με νόημα ο ίδιος. «Είναι πολύ δυνατό, πραγματική μαύρη δύναμη». Γι' αυτό είμαστε βέβαιοι! Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση, στο τεύχος Ιουλίου (387) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.