Η Ford κυριαρχεί στην αγορά των LCV, και με τις νέες σειρές Trail και Active για τη οικογένεια των Transit κάνει επίδειξη τεχνογνωσίας και μηχανολογικού βάθους.

Η Ford παρουσίασε τις νέες εκδόσεις Trail και Active για τη γκάμα των Transit και Tourneo, ανακοινώνοντας παράλληλα, και την άμεση εμπορική τους διαθεσιμότητα, με το βιβλίο παραγγελιών ήδη «ανοιχτό» και τις παραδόσεις στην ελληνική αγορά να ξεκινούν τον προσεχή Νοέμβριο.

Και οι δύο νέες σειρές χαρακτηρίζονται από αισθητικές πινελιές με εκτός δρόμου αναφορές στο αμάξωμα, καθώς και από ουσιαστικές προσθήκες στη γραμμή μετάδοσης κίνησης, όπως μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (mLSD), το οποίο αυξάνει τη δυνατότητα χρήσης σε δύσβατα εδάφη, παραπέμποντας σε όχημα SUV για επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Μοναδική πρόταση στην κατηγορία

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα νέα μοντέλα Transit Trail και Transit Custom Trail έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργούν σε «σκληρότερα» περιβάλλοντα εργασίας, με την έξτρα πρόσφυση που παρέχει το νέου τύπου μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (mLSD) στις προσθιοκίνητες εκδόσεις των Transit και Transit Custom και σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς Intelligent All-WheelDrive για το μεγάλο Transit.

Αμφότερα τα νέα μοντέλα φέρουν αποκλειστικά στοιχεία εξοπλισμού και διακόσμου, τα οποία διασφαλίζουν ότι, είναι επαρκώς εξοπλισμένα για να προσφέρουν άνεση και κορυφαία εκμετάλλευση σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς να διακυβεύεται η πρακτικότητα. Όσο για τις επίσης νέες εκδόσεις «Active» του Transit Custom και του Tourneo Custom, έχουν εξελιχθεί αφενός για να αναβαθμίζουν την ποιότητα οδήγησης και αφετέρου για να υποστηρίζουν την καθημερινή δουλειά ιδιωτών και επαγγελματιών πελατών. Έτσι, έχουμε την πρόσθετη επένδυση αμαξώματος και την (προαιρετικός εξοπλισμός) επιλογή mLSD για έξτρα πρόσφυση σε σαθρές, ολισθηρές ή λασπώδεις επιφάνειες.

Η γκάμα των οχημάτων Active θα επεκταθεί περαιτέρω, αργότερα το 2020, με το λανσάρισμα των μικρότερων Transit Connect Active και Tourneo Connect Active, περισσότερες λεπτομέρειες για τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση των νέων εκδόσεων της Ford, στο τεύχος Ιουλίου (387) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο σχετικό βίντεο της Ford.