Τροχοί & TIR

Εκσυγχρονίζει τα logistics η Mercedes-Benz

Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια λειτουργίας του Παγκόσμιου Κέντρου Logistics στο Γκέρμερσχαϊμ της Γερμανίας, η Mercedes-Benz εγκαινιάζει ένα νέο, υπερσύγχρονο συγκρότημα αποθηκών έκτασης 80.000 m2. Ως κεν
Τρίτη 29/09/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Αναβαθμίζει το Παγκόσμιο Κέντρο Logistics του Γκέρμερσχαϊμ η Mercedes-Benz.
Αναβαθμίζει το Παγκόσμιο Κέντρο Logistics του Γκέρμερσχαϊμ η Mercedes-Benz.

Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια λειτουργίας του Παγκόσμιου Κέντρου Logistics στο Γκέρμερσχαϊμ της Γερμανίας, η Mercedes-Benz εγκαινιάζει ένα νέο, υπερσύγχρονο συγκρότημα αποθηκών έκτασης 80.000 m2.

Ως κεντρικός κόμβος στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα της Daimler AG, η εν λόγω μονάδα παρέχει σε περισσότερες από 150 χώρες ανταλλακτικά και αξεσουάρ, για επαγγελματικά οχήματα και επιβατικά αυτοκίνητα των Mercedes-Benz, smart και FUSO.

Σημειώνεται, πως το νέο συγκρότημα αποθηκών αντιπροσωπεύει μια επένδυση ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ και διαθέτει μια μονάδα αποθήκευσης ύψους 40 μέτρων ύψους για μεσαία και ογκώδη ανταλλακτικά. Παράλληλα, ο κεντρικός χώρος της μονάδας έχει ύψος 12 μέτρων και προορίζεται για μεσαίου μεγέθους εξαρτήματα.

Αμφότερες οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με συσκευές αποθήκευσης και ανάκτησης υψηλής απόδοσης. Οι υπερσύγχρονες τεχνολογίες, όπως ένα επιδαπέδιο σύστημα μεταφοράς, χρησιμοποιούνται για τη γρήγορη αφαίρεση και αποθήκευση εξαρτημάτων. Μάλιστα, κάνοντας χρήση μιας σειράς τεχνολογιών, τα ανταλλακτικά συλλέγονται πλήρως αυτόματα.

Εύλογα, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κέντρου logistics, στο οποίο η κατανάλωση ενέργειας μέσα στα 30 χρόνια λειτουργίας έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. Επιπλέον, στην οροφή ενός κτηρίου, έχει τοποθετηθεί ένα φωτοβολταϊκό σύστημα που αποτελείται από περισσότερες από 5.000 μονάδες σε μια έκταση 15.000 m2 και το οποίο παράγει πάνω από 1,3 εκ. kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Ακόμα, ο σταθμός παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται στη μονάδα, καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών, εξοικονομώντας περίπου 2.800 τόνους CO2 ετησίως.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Παγκόσμιο Κέντρο Logistics του Γκέρμερσχαϊμ απασχολεί πάνω από 3.100 άτομα και διαθέτει περίπου 500.000 διαφορετικά ανταλλακτικά και μέρη οχημάτων, καθώς και τα προϊόντα Mercedes-Benz Accessories. Βρίσκεται σε μία χερσόνησο του Ρήνου, με τις παραδόσεις να αποστέλλονται οδικώς, με πλοία, σιδηροδρομικώς ή αεροπορικώς και ακόμη και μέσω υπηρεσίας ταχείας παράδοσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Εκτός από την προμήθεια ανταλλακτικών για την τρέχουσα γκάμα οχημάτων, το κέντρο εξυπηρετεί επίσης τα κλασικά οχήματα της εταιρείας. Ενδεικτικά αναφέρεται, πως καθημερινά από τη μονάδα εξέρχονται κατά μέσο όρο 40.000 δελτία αποστολής.

Το νέο συγκρότημα αποθηκών έκτασης 80.000 m2.
PreviousNext