Τροχοί & TIR

Η Daimler Logistics ελαχιστοποιεί τις αναμονές φόρτωσης

Τα φορτηγά που κινούνται προς το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Wörth, πλέον στέλνουν ενημερώσεις της διαδρομής τους ή για να ανακοινώσουν νωρίτερα την άφιξή τους, δίχως οι οδηγοί να χρειάζεται να
Τρίτη 20/10/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα φορτηγά που κινούνται προς το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Wörth, πλέον στέλνουν ενημερώσεις της διαδρομής τους ή για να ανακοινώσουν νωρίτερα την άφιξή τους, δίχως οι οδηγοί να χρειάζεται να κάνουν κάτι.

Για να καταστεί το παραπάνω δυνατό, η μονάδα Inbound Logistics του εργοστασίου και η μονάδα IT της Daimler -οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση των εισερχόμενων φορτηγών καθώς και για το σύστημα πληροφορικής του εργοστασίου- ανέπτυξαν ένα νέο σύστημα, σε συνεργασία με τις εταιρείες τεχνολογίας Inform και Fleetboard Logistics.

Πρόκειται για το λεγόμενο «SyncroSupply», ένα λογισμικό ελέγχου φορτηγών που ελέγχει τη ροή των φορτηγών στις εγκαταστάσεις, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα χρονικής διαχείρισης των παρκίδων μπροστά από τις ράμπες. Σε αυτό εγγράφονται τα οχήματα των μεταφορέων, κάνοντας χρήση της εφαρμογής «HABBL» της Fleetboard Logistics όταν ξεκινούν το δρομολόγιό τους. Επιπλέον, τα οχήματα στέλνουν ενημερώσεις κατάστασης για την εκτιμώμενη ώρα άφιξης (ETA) κάθε 15 λεπτά και σε προκαθορισμένες αποστάσεις κατά μήκος της διαδρομής. Πριν από τον προορισμό τους, το λογισμικό ελέγχου φορτηγών στέλνει στους οδηγούς ένα πράσινο φως για να κατευθυνθούν απευθείας στο εργοστάσιο. Αντιθέτως, εάν όλες οι ράμπες φορτοεκφόρτωσης είναι κατειλημμένες, οι οδηγοί καλούνται να περιμένουν έξω από το εργοστάσιο και να κάνουν εκεί διάλειμμα οδήγησης.

Στη συνέχεια, μόλις οι οδηγοί φτάσουν στην πύλη του εργοστασίου, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα barcode στη σχετική εφαρμογή, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να εισέλθουν άμεσα στη μονάδα. Χάρη στην εφαρμογή HABBL που οι οδηγοί χειρίζονται μέσω smartphone, είναι δυνατή η ψηφιακή προβολή ολόκληρης της διαδικασίας μεταφοράς, από την αρχή του ταξιδιού έως την παράδοση στο εργοστάσιο. Το γεγονός αυτό, καθιστά ευκολότερη την αλλαγή του προγραμματισμού εν κινήσει, ώστε να αντιμετωπίζονται απρόβλεπτες καταστάσεις και να γίνεται καλύτερη χρήση των χρόνων οδήγησης και ανάπαυσης των οδηγών.

Σημειώνεται πως η εφαρμογή HABBL υποστηρίζει πολλές γλώσσες και επιπλέον είναι πλήρως ενσωματωμένη στο ψηφιακό «multimedia cockpit» του νέου Mercedes-Benz Actros. Παρέχει στους οδηγούς πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα σημεία εκφόρτωσης και τους καθοδηγεί εκεί. Σημαντικό είναι το γεγονός, πως η εφαρμογή HABBL και το σύστημα ελέγχου φορτηγών SyncroSupply, μπορούν να επικοινωνούν πλήρως μεταξύ τους, εξαλείφοντας την ανάγκη για μια πρόσθετη σχετική εφαρμογή. Αξίζει να αναφερθεί, πως η νέα διαδικασία θα υιοθετηθεί αρχικά και από άλλα εργοστάσια στη Γερμανία. Ωστόσο, μπορεί να εφαρμοστεί και σε όλες τις μονάδες που καλούνται να κάνουν χρονική διαχείριση των παρκίδων των οχημάτων.

«Η διαδικασία αυτόματης επικοινωνίας δείχνει πώς εμείς, ως κατασκευαστές φορτηγών, μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες εφοδιαστικής να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους πιο εύκολα και αποτελεσματικά», δήλωσε το μέλος του ΔΣ της Daimler Truck AG, Stefan Buchner.

PreviousNext