Ο γενικός κανόνας λέει ότι πίσω από μια πετυχημένη και υγιή μεταφορική εταιρεία βρίσκεται ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δουλέψει σκληρά στη ζωή του, με πολύ προσωπικό αγώνα, ατέλειωτα ξενύχτια και εκατομμύρια χιλιόμετρα, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει ο Χρήστος Μιχάκος, ιδιοκτήτης της γνωστής μεταφορικής Χ. Μιχάκος Α.Ε. με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

Από το 1983 όταν ξεκίνησε η δραστηριότητά του στο χώρο της εθνικής μεταφοράς μέχρι σήμερα, η εταιρεία του παρουσιάζει σταθερή και ανοδική πορεία επενδύοντας διαρκώς σε νέα οχήματα, εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για τους πελάτες της. Ο στόλος της μεταφορικής αποτελείται από 47 τράκτορες, στο σύνολό τους τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, καθώς και 119 νταλίκες οι οποίες φορτώνονται καθημερινά από και προς την Κρήτη.

Οι τελευταίες προσθήκες αφορούν τράκτορες Volvo Euro 6, με κορυφαία τα 13λιτρα 500άρια I-Save και τα 16 λίτρα των 650 ίππων. Με αυτά εκτελούμε δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ζαρό Ηρακλείου καταγράφοντας τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής, το εξοδολόγιο, το ταξίδι με το καράβι, καθώς επίσης την απόδοση των Volvo.

Το πρώτο κομμάτι του δρομολογίου αφορά το τμήμα Θεσσαλονίκη-λιμάνι Πειραιά στο οποίο καθημερινά η εταιρεία δρομολογεί μέχρι και τέσσερα επικαθήμενα, ανάλογα πάντα με τον όγκο εργασίας. Κάποια φορτία μεταφέρονται με κουρτίνες και μουσαμάδες και τα υπόλοιπα με θαλάμους.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι όλοι οι θάλαμοι της εταιρείας είναι σύγχρονοι, με πιστοποιητικά FRC, διπλά εσωτερικά χωρίσματα καθώς επίσης εφοδιάζονται με συστήματα παρακολούθησης GPS για να έχει αναλυτική πληροφόρηση ο ιδιοκτήτης ανά πάσα στιγμή. Με αυτή την εικόνα των σύγχρονων Euro 6 αυτοκινήτων στο δρόμο, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες τροφίμων και όχι μόνο, οι οποίες ενδιαφέρονται για την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά των εμπορευμάτων τους.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ, στο τεύχος Οκτωβρίου (390) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.