Τροχοί & TIR

Toyota υδρογόνου για τη Β. Αμερική

Ένα βαρύ υδρογονοκίνητο φορτηγό κυψελών καυσίμων για την αγορά της Β. Αμερικής, συμφώνησαν πρόσφατα να εξελίξουν από κοινού οι Toyota Motor North America (TMNA) και Hino USA. Για τη δημιουργία του ν
Τετάρτη 25/11/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα βαρύ υδρογονοκίνητο φορτηγό κυψελών καυσίμων για την αγορά της Β. Αμερικής, συμφώνησαν πρόσφατα να εξελίξουν από κοινού οι Toyota Motor North America (TMNA) και Hino USA.

Για τη δημιουργία του νέου φορτηγού υδρογόνου, οι δύο εταιρείες θα πάρουν ως βάση το σασί του νέου Hino XL Series, στο οποίο θα τοποθετηθούν κυψέλες καυσίμου της Toyota. Το πρώτο φορτηγό αναμένεται να παρουσιαστεί στο πρώτο μισό του επόμενου έτους. Σημειώνεται, πως η νέα συμφωνία έρχεται σε συνέχεια αυτής που αφορά την αγορά της Ιαπωνίας, βάσει της οποίας θα κατασκευαστεί ένα μικτού βάρους 25 τόνων υδρογονοκίνητο φορτηγό, το οποίο θα στηρίζεται στο Hino Profia και θα προσφέρει αυτονομία 600 χλμ.

Στο μεταξύ, η Hino USA ανακοίνωσε το επονομαζόμενο «Project Z» ένα εγχείρημα που αφορά στην εξέλιξη και δημιουργία οχημάτων μηδενικών ρύπων, τα οποία θα είναι ταξινομημένα από την κλάση 4 (μεσαία) έως την κορυφαία κλάση 8 (βαρέα) των ΗΠΑ. Τα εν λόγω ηλεκτρικά οχήματα, θα είναι τόσο κυψελών καυσίμου όσο και μπαταρίας. Η εταιρεία, φιλοδοξεί εντός του 2022 να παραδώσει τα πρώτα οχήματα προ-παραγωγής σε επιλεγμένους πελάτες της προς δοκιμή, ώστε να είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή τους μέχρι το 2024.

PreviousNext