Τροχοί & TIR

Διανομές φαρμάκων με ψυκτικά Thermo King

Έναν από τους μεγαλύτερους στόλους οχημάτων διανομής φαρμακευτικών προϊόντων στη Ρουμανία που λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρικές μονάδες ψύξης, απέκτησε η εταιρεία Mediplus Exim, η οποία ανήκει
Κυριακή 27/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Έναν από τους μεγαλύτερους στόλους οχημάτων διανομής φαρμακευτικών προϊόντων στη Ρουμανία που λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρικές μονάδες ψύξης, απέκτησε η εταιρεία Mediplus Exim, η οποία ανήκει στον πανευρωπαϊκό όμιλο, Dr. Max.

Σημειώνεται, πως χάρη στην υποστήριξη της εταιρείας Termoport, του επίσημου αντιπροσώπου της Thermo King στη Ρουμανία, η Mediplus διαθέτει σήμερα ένα στόλο 144 νέων βαν διανομών, στα οποία τοποθέτησε ηλεκτρικές ψυκτικές μονάδες της Thermo King. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω οχήματα φέρουν την καινούργια ψυκτική μονάδα Ε-200 ΜΑΧ 50 για τη μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων σε θερμοκρασίες 2-8 oC και την Β-100 30 για θερμοκρασίες 15-25 oC.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτρική μονάδα Ε-200, βασικό πλεονέκτημά της είναι πως φέρει μια επιπλέον αυτόνομη μπαταρία που επιτρέπει τη διατήρηση της ψύξης όταν ο οδηγός σταματά το όχημα για μια παράδοση, όταν κάνει το διάλειμμά του ή στις περιπτώσεις που απαιτείται να σβήσει τον κινητήρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, έχει σταθερή απόδοση ανεξάρτητα από τους κινητήρες των οχημάτων και τα συναφή κινούμενα μέρη. Μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε ηλεκτρικά όσο και σε συμβατικά οχήματα και παράλληλα είναι συμβατή με τα συστήματα «start-stop» των βαν, που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Αξίζει να αναφερθεί, πως όλα τα νέα οχήματα της Mediplus, διαθέτουν διαμόρφωση ζώνης μονής (ενιαίας) θερμοκρασίας, προκειμένου να παρέχουν σταθερή διαχείριση της θερμοκρασίας και να προστατεύεται το ευαίσθητο φορτίο κατά τη διάρκεια των εντατικών δρομολογίων παράδοσης, όπου οι πόρτες των βαν ανοιγοκλείνουν πολλές φορές κάθε μέρα. «Ο κλάδος των μεταφορών, και ειδικότερα ο φαρμακευτικός τομέας, απαιτεί συμμόρφωση σε πολλούς κανόνες. Η δουλειά μας είναι να συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας και να τους προσφέρουμε προϊόντα όπως το E-200, το οποίο προστατεύει μακροπρόθεσμα τις δραστηριότητές τους, αντιμετωπίζοντας αυτές τις ρυθμιστικές απαιτήσεις καθώς και τις περιβαλλοντικές προσδοκίες», δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της Thermo King στη νοτιοανατολική Ευρώπη, Jozsef Torok.

PreviousNext