Τροχοί & TIR

Η Skoda συνιδιοκτήτης της TEMSA

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι επίσημες διαδικασίες για την απόκτηση της τουρκικής Temsa Transportation Vehicles, θυγατρική της τούρκικης Sabanci Holding- από την PPF Industry Co, τη θυγατρική της Skoda
Κυριακή 20/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το νέο Temsa Prestij SX σε κυκλοφορία από γνωστή ξενοδοχειακή, τουριστική εταιρεία της Κρήτης
Το νέο Temsa Prestij SX σε κυκλοφορία από γνωστή ξενοδοχειακή, τουριστική εταιρεία της Κρήτης

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι επίσημες διαδικασίες για την απόκτηση της τουρκικής Temsa Transportation Vehicles, θυγατρική της τούρκικης Sabanci Holding- από την PPF Industry Co, τη θυγατρική της Skoda Transportation, η οποία κατασκευάζει τρένα, συρμούς μετρό, τρόλεϊ και τραμ χαμηλού δαπέδου.

Έτσι, μετά τις τελικές εγκρίσεις που εκδόθηκαν από τις σχετικές τοπικές και ξένες αρχές, η Sabanci Holding (TEMSA) και ο Όμιλος PPF (Skoda) ανέλαβαν τη διοίκηση της TEMSA, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Tolga Kaan Dogancioglu, που προέρχεται από την Kordsa, μια εταιρεία μέλος του Sabanci Group.

Σημειώνεται, πως η TEMSA μετρά πάνω από 50 χρόνια ισχυρής παρουσίας στην τουρκική βιομηχανία, έχοντας εξάγει μέχρι στιγμής περισσότερα από 12.000 οχήματα σε 66 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπενθυμίζοντας εδώ πως τα λεωφορεία TEMSA αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από τον Όμιλο Σφακιανάκη.

Να συμπληρώσουμε, επίσης, πως πρόσφατα η TEMSA ίδρυσε μια νέα εταιρεία στη Γαλλία, η οποία αποτελεί την πρώτη εξαγωγική αγορά της, καθώς εκεί κυκλοφορούν περισσότερα από 5.000 λεωφορεία της τούρκικης μάρκας. Επιπλέον, τουλάχιστον 1.000 λεωφορεία της κυκλοφορούν και στη Γερμανία, με την TEMSA να εξάγει σχεδόν το 80% της παραγωγής της, κυρίως στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και στην Ευρώπη.

PreviousNext