Τροχοί & TIR

BYD και Hino μαζί στα ηλεκτρικά

Τη συμφωνία για την ίδρυση μιας κοινοπραξίας που θα ασχολείται με την εξέλιξη επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEVs), υπέγραψαν πρόσφατα οι επικεφαλής των εταιρειών BYD και Hino. Το παρ
Πέμπτη 24/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη συμφωνία για την ίδρυση μιας κοινοπραξίας που θα ασχολείται με την εξέλιξη επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEVs), υπέγραψαν πρόσφατα οι επικεφαλής των εταιρειών BYD και Hino.

Το παραπάνω έρχεται σε συνέχεια μιας πρώτης συμφωνίας στρατηγικής συμμαχίας, που είχε επέλθει νωρίτερα φέτος. Η νέα εταιρεία προγραμματίζεται να ιδρυθεί στην Κίνα μέσα στο επόμενο έτος, με την BYD και την Hino να κάνουν επένδυση κεφαλαίου 50%. Στόχος είναι να προκύψουν ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα προορίζονται κυρίως για την ασιατική αγορά. Σε πρώτη φάση, μέσα στο πρώτο μισό της τρέχουσας δεκαετίας, σχεδιάζεται να λανσαριστούν ηλεκτρικά οχήματα με τα σήματα της Hino.

Υπενθυμίζεται, πως η πιο πάνω συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης που έχει υπογραφεί μεταξύ των BYD και Toyota -η οποία αποτελεί τη μητρική εταιρεία της Hino- για τα ηλεκτροκίνητα ΙΧ και ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα και η οποία οδήγησε στην ίδρυση της κοινοπραξίας BYD TOYOTA EV TECHNOLOGY CO., LTD. (BTET).

Στο ίδιο τεύχος #392

PreviousNext