Τροχοί & TIR

Χωματουργικό 5άξονο Scania 69 τόνων

Το νέο ανατρεπόμενο Scania G 540 10x4/6 XT Heavy Tipper μικτού βάρους 69 τόνων, παρουσίασε πρόσφατα η σουηδική μάρκα, ειδικά για τους πελάτες της που δραστηριοποιούνται στην εξορυκτική και στην κατα
Τετάρτη 23/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το νέο ανατρεπόμενο Scania G 540 10x4/6 XT Heavy Tipper μικτού βάρους 69 τόνων, παρουσίασε πρόσφατα η σουηδική μάρκα, ειδικά για τους πελάτες της που δραστηριοποιούνται στην εξορυκτική και στην κατασκευαστική βιομηχανία.

«Ήρθε η ώρα να λανσάρουμε ένα προϊόν με την υψηλότερη ικανότητα φόρτωσης της αγοράς», είπε σχετικά ο επικεφαλής της Scania Mining, Sven-Erik Gustafsson. Σημειώνεται, πως με το νέο φορτηγό πέντε αξόνων χωματουργικό G540 10x4, η Scania επεκτείνει την «XT Heavy Tipper» γκάμα ανατρεπόμενων βαρέως τύπου, που περιλαμβάνει ακόμα 6x4 φορτηγά μικτού βάρους 47 τόνων και 8x4 μοντέλα 58 τόνων. Σύμφωνα με τον κ. Gustafsson, το νέο 10x4 φορτηγό, μειώνει το κόστος ανά τόνο κατά 15% σε σχέση με τα 8x4 οχήματα, καθώς χρειάζονται λιγότερα δρομολόγια ή φορτηγά για να μεταφερθεί το ίδιο φορτίο.

Υπενθυμίζεται, πως η σειρά ΧΤ (Xtra Tough), αποτελεί την αμιγώς χωματουργική γκάμα οχημάτων της Scania και μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις καμπίνες και με κάθε διαθέσιμο κινητήρα. Αξίζει να αναφερθεί ακόμα, πως τα βαρέως τύπου ανατρεπόμενα φορτηγά «Heavy Tipper» εμφανίζουν μέγιστο βάρος συρμού 210 τόνων. Για να υποστηρίζουν τα μεγαλύτερα φορτία, όλα τα μέρη τους (κινητήρες, κιβώτια, διαφορικά, αναρτήσεις, αντιστρεπτικές, κ.α.) έχουν δεχθεί τις δέουσες ενισχύσεις. Στην Ελλάδα, πάντως, τα 5άξονα μονά φορτηγά δεν έχουν ζήτηση εξαιτίας της νομοθεσίας που περιορίζει το μέγιστο μικτό τους μέχρι τους 40 τόνους.

PreviousNext