Τροχοί & TIR

Νέες εκδόσεις για το Ford F-MAX (+VIDEOS)

«Blackline» και «L» ονομάζονται οι δύο νέες εκδόσεις του F-MAX της Ford Trucks, η οποία παράλληλα αναβαθμίζει τον εξοπλισμό του δημοφιλούς φορτηγού της, λανσάρει το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ZF EcoTr
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Πέμπτη 18/03/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το νέο Ford F-MAX Blackline.
Το νέο Ford F-MAX Blackline.

«Blackline» και «L» ονομάζονται οι δύο νέες εκδόσεις του F-MAX της Ford Trucks, η οποία παράλληλα αναβαθμίζει τον εξοπλισμό του δημοφιλούς φορτηγού της, λανσάρει το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ZF EcoTronic των 9 σχέσεων και προσφέρει πίσω άξονα με τιμόνι για το μοντέλο 9LT 6X2.

Σε ό,τι αφορά στο F-MAX Blackline, αυτό θα παραχθεί σε μόλις 250 αριθμημένες μονάδες, οι οποίες θα φέρουν την ασημί «moondust» απόχρωση και μαύρες - μπλε διακοσμητικές ρίγες. Μαύρα είναι επίσης, τα LED φανάρια, οι τροχοί και οι καθρέπτες, ενώ η ίδια λογική συνεχίζεται και στο πλούσια εξοπλισμένο σαλόνι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το F-MAX L, αυτό διαθέτει επιμηκυμένο μεταξόνιο 3.750 χλστ. και μεγαλύτερο κατά 300 λίτρα ντεπόζιτο (1.350 λτ.), προκειμένου να είναι πιο άνετο στις διεθνείς μεταφορές και να έχει μεγαλύτερη αυτονομία (έως 5.000 χλμ.). Η Ford Trucks, ωστόσο, προσφέρει το F-MAX L και με το βασικό ντεπόζιτο των 1.050 λίτρων.

Οικονομία και συνδεσιμότητα

Παράλληλα, αναβαθμίζεται η εφαρμογή ConnecTruck, προκειμένου να περιλαμβάνει λειτουργίες όπως cruise control και σύστημα infotainment που βασίζονται στο GPS. Επιπλέον, οι χρήστες της εφαρμογής «My Ford Trucks» έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τα οχήματά τους από απόσταση. Στο μεταξύ, η διαδικτυακή πύλη «ConnecTruckGlobal.com» επιτρέπει στους διαχειριστές στόλου να παρακολουθούν τα οχήματά τους μέσω υπολογιστή ή tablet. Επιπλέον, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οδηγοί έχουν πρόσβαση σε παρελθόντα δεδομένα των οχημάτων και σε τρέχουσες πληροφορίες της κάθε διαδρομής.

Την ίδια στιγμή, μειωμένη κατανάλωση έως και κατά 5% προσφέρει –σύμφωνα με τον κατασκευαστή– το σύστημα «Eco+ Mode», το οποίο πλέον είναι στον βασικό εξοπλισμό όλων των F-MAX. Διαθέτει τη λειτουργία «Max Cruise» που συνεργάζεται με το GPS για να καθορίσει αυτόματα τη βέλτιστη ταχύτητα σύμφωνα με τις εκάστοτε συνθήκες. Παράλληλα, η λειτουργία «Eco Roll» επιτρέπει το ρολάρισμα κατά την κίνηση του φορτηγού στην κατηφόρα. Σημειώνεται, πως όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία «Eco+ Mode», η ισχύς του κινητήρα περιορίζεται στους 450 ίππους και η τελική ταχύτητα στα 85 χλμ./ώρα. Επιπλέον, εάν το φορτηγό δεν κινηθεί μέσα σε 5 λεπτά, ο κινητήρας σβήνει αυτόματα προκειμένου να εξοικονομούνται καυσίμα.

Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως όλες οι σειρές φορτηγών «Road Trucks» της εταιρείας, μπορούν να παραγγελθούν με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο 9 ταχυτήτων «EcoTronic» της ZF, το οποίο υπόσχεται μεγαλύτερη άνεση και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Κλείνοντας, σημειώνεται ότι το μοντέλο 9LT 6X2, μπορεί πλέον να αποκτηθεί με πίσω κατευθυντήριο άξονα (τιμόνι), γεγονός που αυξάνει την ικανότητα ελιγμών του.

Video URL
Video URL
Video URL
PreviousNext