Τροχοί & TIR

Always in our Hearts

Η Φολέγανδρος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων με πολλά και μαγευτικά σημεία, αποτελώντας κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Εκεί δραστηριοποιείται η μετα
από Παύλος Μαυρομύτης | Τετάρτη 20/10/2021 - 11:57
Κοινοποίηση στα Social Media
dekavallas scania

Η Φολέγανδρος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων με πολλά και μαγευτικά σημεία, αποτελώντας κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Εκεί δραστηριοποιείται η μεταφορική του Αντώνη Δεκαβάλλα εκτελώντας δρομολόγια από τον Πειραιά προς το νησί.

Η καθημερινότητα του Αντώνη περιστρέφεται γύρω από εργοστάσια και φίρμες στην Αττική, απ' όπου φορτώνει με διάφορα εμπορεύματα τις νταλίκες του. Εν συνεχεία κατευθύνεται στο γραφείο του στο Ρέντη όπου ολοκληρώνει το φόρτωμα και ξεκινάει για το λιμάνι, για να φορτώσει τις ασυνόδευτες νταλίκες στο καράβι της γραμμής.

Το τελευταίο διάστημα ο Αντώνης έχει αναβαθμιστεί σημαντικά καθώς ο στόλος του ανανεώθηκε με δύο Scania, με τα οποία παραμιλάει όλη η αυτοκινητιστική Ευρώπη. 

Ο Αντώνης «αλλαξοπίστησε»

Όταν αναφερόμαστε στην αλλαξοπιστία δεν εννοούμε φυσικά την αλλαγή στο θέμα πίστεως, αλλά στην αλλαγή μάρκας φορτηγού. Από τη στιγμή που ο Αντώνης ήταν για μια ζωή φανατικός Βολβάκιας και ξαφνικά βρέθηκε με δύο Scania, τότε λέμε ότι αλλαξοπίστησε.

Βέβαια μέχρι ένα βαθμό τον δικαιολογούμε, γιατί τα δύο R που απόκτησε είναι από τα κορυφαία της χώρας μας και όχι μόνο. Όποιο αμάξι να πιάσει όμως ο Αντώνης στα χέρια του το κάνει σκέτο κουκλί, όπως το Volvo FH που είχε παλαιότερα.

Άλλωστε το μεράκι και η αγάπη του για το φορτηγό κυλούν στο αίμα του από μικρή ηλικία.

Δυνατό καλωσόρισμα

Η συνάντησή μας με τον Αντώνη έγινε κάπως επεισοδιακά θα λέγαμε, καθώς με το που μας είδε, μας καλωσόρισε με το δικό του μοναδικό τρόπο. Ποιος ήταν αυτός; Ανέβηκε στο λευκό R και μας έπνιξε με τα ντουμάνια καπνού από τη δίμπουκη εξάτμιση.

Τόσο πολύ καπνό είχαμε να δούμε από τα παλαιότερα Truck Festival, οπότε ο Αντώνης μας θύμισε προσωρινά τα Μέγαρα με πολλές κάπνες και την ελευθέρας να τρελαίνει τα decibel... Αφού η μπλούζα μας από λευκή έγινε ασπρόμαυρη, μόνο τότε ο Αντώνης απομάκρυνε το πόδι του από το γκάζι του R και κατέβηκε να μας καλωσορίσει.

Για να είμαστε ειλικρινείς άλλο που δεν θέλαμε και εμείς από μια τέτοια υποδοχή, τραβώντας παράλληλα δεκάδες φωτογραφίες με τα ανάλογα ντουμάνια.

Στήνοντας τα δύο Scania δίπλα - δίπλα μοιραία μπαίνεις στο τριπάκι να τα συγκρίνεις, παρόλο που είναι δύο ομόσταβλα αυτοκίνητα. Από τη μια έχουμε το Scania Hurricaner το οποίο έχει κολλήσει πολλά ένσημα στη διεθνή μεταφορά πριν το αγοράσει ο Αντώνης , όπου το μαύρο χρώμα του αφενός χαρίζει όγκο, αφε τέρου κάνει πιο επιβλητική την εμφάνισή του.

Σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου R είναι η αερογραφία στην πλάτη του τράΦουλ επενδύσεις στο εσωτερικό του μαύρου R. κτορα με τον δράκο έτοιμο για επίθεση! Επίσης σημείο υπεροχής του αποτελεί το ντυμένο εσωτερικό το οποίο υπόσχεται ονειρικά ταξίδια!

Στον αντίποδα βρίσκεται το λευκό R το οποίο με λίγα λόγια είναι Super στην παρουσία του. Έχει στηθεί έτσι ώστε να ικανοποιεί τα θέλω και τα γούστα του Αντώνη και φυσικά να αρέσει στον κόσμο που το βλέπει.

Βέβαια το λευκό R έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον ίδιο καθώς στην πλάτη του τράκτορα έχει κάνει σε σχέδιο αερογραφίας τον αείμνηστο και αγαπημένο πατέρα του, για να τον έχει πάντα φύλακα άγγελο στα δρομολόγιά του… 

 

 

PreviousNext