Η εταιρεία Rountos Wooden Floors αγόρασε δύο οχήματα Mercedes-Benz, ένα Sprinter 314 CDI και ένα Ategο 1218, με βασικά κριτήρια επιλογής την αποδοτικότητα, το χαμηλό συνολικό κόστος, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και τη μέγιστη χρήση οχήματος.  

 

Βρεθήκαμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας, και στο τεύχος Οκτωβρίου που κυκλοφορεί συζητούμε με τους ιδιοκτήτες, για να μας μεταφέρουν τη μέχρι τώρα εμπειρία τους από τα αυτοκίνητα σε διάφορους τομείς. Μάλιστα, συμμετέχουμε στην επόμενη μεταφορά με το Atego, καταγράφοντας από κοντά μερικά από τα πλεονεκτήματά του. 

Καθημερινά το Sprinter μεταφέρει εμπορεύματα εντός της Θεσσαλονίκης και το Atego σε πελάτες σε όλο το νομό. 

 

Mercedes-Benz Sprinter και Atego
Από δεξιά ο κ. Στέργιος Ρούντος, στη μέση ο σύμβουλος πωλήσεων της Mercedes-Benz Ελλάς Νικόλαος Παπαθανασίου και δίπλα του ο οδηγός του Atego Θοδωρής Μποζίκης.

Sprinter: Ο σύμμαχος της πόλης

Το Sprinter είναι διαθέσιμο σε 4 μήκη αμαξώματος, 3 ύψη οροφής και χωρητικότητα φόρτωσης έως 17 κ.μ προσφέροντας έτσι μεγάλη ποικιλία για μια ευρεία γκάμα πελατών. Για τους επαγγελματίες που προτιμούν συμπαγείς διαστάσεις ιδανική είναι η έκδοση Compact με μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 2.607 χιλιοστά και η Standard με μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 3.272 χιλιοστά στις οποίες μεταφέρονται μέχρι τρεις ευρωπαλέτες.

Για όσους χρειάζονται επιπλέον χώρο, κυρίως για μακριά φορτία, με αυξημένο εσωτερικό χώρο, ταιριάζει στις ανάγκες τους η έκδοση Long με μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 4.307 χιλιοστά και η Extra Long με μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 4.707 χιλιοστά. Να αναφέρουμε ότι τα Sprinter με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς προσφέρονται σε χαμηλότερη αρχική τιμή, με μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και χαμηλότερο δάπεδο φόρτωσης κατά 80 χιλιοστά σε σύγκριση με τα οχήματα με κίνηση στους πίσω τροχούς. 

 

atego

Atego: Το αστέρι των διανομών

Με τονάζ από 6,5 έως 16 τόνους και για κάθε μεταφορικό έργο το Atego καλύπτει όλες τις απαιτήσεις στις ελαφριές διανομές, προσφέροντας αξιοπιστία και ποιότητα ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Το Atego κινείται με ευκολία μέσα στην πόλη, όντας ευέλικτο, ενώ στον αυτοκινητόδρομο το ταξίδι μαζί του είναι άνετο και ήσυχο ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες. 

Απόδοση και οικονομία

  
Ο Κωνσταντίνος Ρούντος ιδιοκτήτης της εταιρείας μεταξύ άλλων μας ανέφερε τα εξής σχετικά με τα Mercedes-Benz. «Όταν ήρθε η ώρα της αγοράς των οχημάτων βάλαμε τρία κριτήρια για την τελική επιλογή τους...»

Στο τεύχος Οκτωβρίου που κυκλοφορεί συζητούμε με τους ιδιοκτήτες τα κριτήρια αγοράς, και μας μεταφέρουν τη μέχρι τώρα εμπειρία τους από τα δύο Mercedes-Benz σε διάφορους τομείς.