Τροχοί & TIR

Νέα γενιά πούλμαν Scania Touring

Εντυπωσιάζουν οι καινοτομίες και οι βελτιώσεις που συνοδεύουν τη νέα γενιά των τουριστικών λεωφορείων Scania Touring, το επίσημο λανσάρισμα των οποίων θα ακολουθήσει. Ο χώρος εργασίας του οδηγού μεγ
Σάββατο 09/10/2021 - 10:56
Κοινοποίηση στα Social Media
Νέα γενιά πούλμαν Scania Touring

Εντυπωσιάζουν οι καινοτομίες και οι βελτιώσεις που συνοδεύουν τη νέα γενιά των τουριστικών λεωφορείων Scania Touring, το επίσημο λανσάρισμα των οποίων θα ακολουθήσει.

Ο χώρος εργασίας του οδηγού μεγάλωσε με ταυτόχρονη βελτίωση της εργονομίας και της ορατότητας, αυξήθηκε το ωφέλιμο βάρος, αναβαθμίστηκε το σαλόνι των επιβατών και, το κυριότερο, μειώθηκε η κατανάλωση.

Παράλληλα, βελτιώθηκε το επίπεδο ασφάλειας με τα σύγχρονα συστήματα διατήρησης της λωρίδας, διατήρησης της προσοχής του οδηγού, αποφυγής σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα κ.α.

Αναφορικά με την κατανάλωση, η Scania ανακοίνωσε μείωση μέχρι και 6% χάρη στη βελτιωμένη λειτουργία της γραμμής κίνησης, στην καρδιά της οποίας βρίσκεται ο νέος 13λιτρος κινητήρας της Scania, συνεργαζόμενος με το αξιόπιστο αυτοματοποιημένο σασμάν Scania Opticruise, το οποίο έχει πλέον αναβαθμιστεί, ώστε να λαμβάνει συνεχώς τα γεωγραφικά δεδομένα του δρομολογίου από το GPS, να τα αναλύει σε μηδέν χρόνο και να ρυθμίζει αυτόματα τη σχέση μετάδοσης και την ταχύτητα του οχήματος συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά στη μείωση της κατανάλωσης.

Συμπληρωματικά, στη νέα γενιά των Touring διατίθεται και η εφαρμογή Scania Zone, η οποία σε πραγματικό χρόνο προβαίνει αυτόματα στις κατάλληλες ρυθμίσεις ανάλογα με τη ζώνη που ο οδηγός επιλέγει.

Για παράδειγμα, ρύθμιση ταχύτητας ακολουθώντας τις συνθήκες κυκλοφορίας, όρια ταχύτητας κ.λπ. Να προσθέσουμε, επίσης, ότι επήλθαν βελτιώσεις τόσο στο πλαίσιο όσο και στο αμάξωμα. Για παράδειγμα, αυξήθηκε κατά 500 κιλά η φόρτιση του μπροστινού άξονα με βελτίωση της κατανομής των βαρών και αυξήθηκε, επίσης, ο χώρος των αποσκευών.

Στο εσωτερικό βελτιώθηκε ο διάκοσμος, η αποδοτικότητα του κλιματισμού και τα υλικά των επενδύσεων δείχνουν πιο ποιοτικά.

Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που συνέλεξε το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR σε αναμονή της επίσημης παρουσίασης των λεωφορείων που θα γίνει τους επόμενους μήνες.  

Διαβάστε επίσης

PreviousNext