Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά Iveco Bus E-Way για δύο βάρδιες 

Η Iveco Bus θα παραδώσει πέντε 12μετρα αμιγώς ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία E-Way στον οργανισμό αστικών συγκοινωνιών (Tussam) του δήμου της Σεβίλλης στην Ισπανία, καθώς εξασφάλισε μία από τις δύο προμ
Σάββατο 18/06/2022 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτρικά Iveco Bus E-Way για δύο βάρδιες 

Η Iveco Bus θα παραδώσει πέντε 12μετρα αμιγώς ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία E-Way στον οργανισμό αστικών συγκοινωνιών (Tussam) του δήμου της Σεβίλλης στην Ισπανία, καθώς εξασφάλισε μία από τις δύο προμήθειες που είχαν προκηρυχθεί σε σχετικό διαγωνισμό.

Πρόκειται για τα πρώτα E-Way νέας γενιάς που θα δρομολογηθούν στην Ισπανία. Η Tussam φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το σύνολο του στόλου που διαχειρίζεται με οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το E-Way έχει προτιμηθεί από πελάτες σε Γαλλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Αυστρία και Γερμανία, και συνολικά το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αποδείξει την αξιοπιστία του έχοντας καλύψει εκατομμύρια χιλιόμετρα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η γκάμα του E-Way είναι η πληρέστερη της αγοράς, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα μήκη αμαξώματος και τις επιλογές φόρτισης. Ειδικότερα, το λεωφορείο προσφέρεται σε εκδόσεις μήκους 9,5 10,7, 12 και 18 μέτρων, ενώ μπορεί να φορτιστεί σε κανονική παροχή στην έδρα της εταιρείας, με ταχυφορτιστή, ή μέσω της αποκαλούμενης ευκαιριακής φόρτισης με παντογράφο.

Ο κατασκευαστής υπόσχεται υψηλό επίπεδο άνεσης για οδηγό και επιβάτες, καθώς και πλήρη απουσία κραδασμών στο εσωτερικό. Η Iveco Bus εξελίσσει λεωφορεία με εναλλακτική γραμμή μετάδοσης κίνησης εδώ και δύο δεκαετίες.

Σκοπός της εξέλιξης του E-Way ήταν ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός μεγάλης αυτονομίας και υψηλής εκμετάλλευσης –μεταφορά του μέγιστου δυνατού αριθμού επιβατών.

Στο EWay ανήκουν και δύο παγκόσμια ρεκόρ αυτονομίας στην κατηγορία: στο δεύτερο Record Run που διενεργήθηκε από πελάτη (Verkerhrsbetriebe Bachstein) της εταιρείας στη Γερμανία, μετά από μία πλήρη φόρτιση, ένα 12μετρο E-Way απέδειξε ότι είναι εφικτό να δουλέψει ακόμη και δύο βάρδιες χωρίς να υφίσταται ανάγκη επαναφόρτισης.

Το αποτέλεσμα, το οποίο πιστοποιήθηκε από τον οργανισμό TUV Nord, ήταν η κάλυψη 543 χιλιομέτρων χωρίς πρόβλημα και χωρίς να παραστεί ανάγκη ανεφοδιασμού –στις μπαταρίες είχε απομείνει ένα 3% τη στιγμή της λήξης της δοκιμής.

Τα E-Way που θα παραδοθούν στην Tussam φέρουν σύγχρονο ηλεκτρικό μοτέρ ονομαστικής ισχύος 160 kW, και NMC ιόντων λιθίου ΖΕΝ μπαταρίες, συνολικής χωρητικότητας έως 460 kWh, τοποθετημένες στην οροφή και στο πίσω τμήμα του οχήματος.

Η διαδικασία φόρτισης είναι εύκολη και συγχρόνως ασφαλής μέσω πρίζας CCS2 Combo, η οποία αν συνδεθεί σε παροχή 100 kW μπορεί να φορτίσει πλήρως το Iveco σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ τέλος, είναι υψηλού επιπέδου με δύο ράμπες στις αντίστοιχες πόρτες, καθώς και δύο θέσεις για αμαξίδια στο –πλήρως επίπεδο, χαμηλοδάπεδο- εσωτερικό. 

 

PreviousNext