Τροχοί & TIR

Πτερύγια ανεμογεννήτριας 75 μέτρων στην Ολυμπία Οδό (+VIDEO)

Σε εξέλιξη είναι μια μεγάλη επιχείρηση νυχτερινής μεταφοράς πτερυγίων ανεμογεννητριών μήκους 75 μέτρων από το Λαύριο στη Θήβα μέσω της Ολυμπίας Οδού, προκειμένου να φτάσουν στο υπό κατασκευή Αιολικό
Τετάρτη 18/12/2019 - 16:09
Κοινοποίηση στα Social Media
Για τη μεταφορά απαιτήθηκε η αναστροφή του συρμού στα διόδια Ελευσίνας.
Για τη μεταφορά απαιτήθηκε η αναστροφή του συρμού στα διόδια Ελευσίνας.

Σε εξέλιξη είναι μια μεγάλη επιχείρηση νυχτερινής μεταφοράς πτερυγίων ανεμογεννητριών μήκους 75 μέτρων από το Λαύριο στη Θήβα μέσω της Ολυμπίας Οδού, προκειμένου να φτάσουν στο υπό κατασκευή Αιολικό Πάρκο στη θέση Κορομπίλι του Νομού Βοιωτίας.

Η πρώτη από τις συνολικά επτά διελεύσεις (2 ή 3 οχημάτων) που απαιτούνται, πραγματοποιήθηκε περί τις 04.00 τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019, με τη μεταφορά να αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.

Το πιο δύσκολο και συνάμα εντυπωσιακό σημείο της μεταφοράς, ήταν η αναστροφή των δύο πρώτων οχημάτων μεταφοράς των πτερυγίων ανεμογεννήτριας, στην περιοχή των διοδίων Ελευσίνας. Το παραπάνω ήταν αναγκαίο, καθώς δεν ήταν δυνατή λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου μήκους του συρμού, η εκτέλεση της δεξιάς στροφής στον κόμβο Μεταμόρφωσης της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού, χρειάστηκε να γίνει αποκλεισμός της δεξιάς και της μεσαίας λωρίδας στην περιοχή πριν από τον Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας, όπου τα υπερμεγέθη οχήματα στάθμευσαν προσωρινά. Επιπλέον, ήταν αναγκαίο να αφαιρεθεί ο διαχωριστής των διοδίων και εν συνεχεία -με τη συνδρομή της Τροχαίας- να πραγματοποιηθεί ολιγόλεπτος αποκλεισμός της κυκλοφορίας και των δύο ρευμάτων, προκειμένου να εκτελεστεί με ασφάλεια η αναστροφή των υπερμεγέθων οχημάτων στον χώρο των διοδίων.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την αναστροφή στα διόδια Ελευσίνας:

Video URL
PreviousNext