Τροχοί & TIR

Ρομπότ σε υπηρεσία security

Μηδενικά ατυχήματα είχε η XPO Logistics στο κέντρο logistics της Ατλάντα, στους έξι μήνες που λειτουργεί εκεί το αυτόνομο ρομπότ ασφαλείας, που ονομάζεται C3-XPO. Η δουλειά του είναι να παρακολουθεί
Τετάρτη 25/04/2018 - 20:05
Κοινοποίηση στα Social Media

Μηδενικά ατυχήματα είχε η XPO Logistics στο κέντρο logistics της Ατλάντα, στους έξι μήνες που λειτουργεί εκεί το αυτόνομο ρομπότ ασφαλείας, που ονομάζεται C3-XPO.

Η δουλειά του είναι να παρακολουθεί 24 ώρες την ημέρα το χώρο στάθμευσης και το εξωτερικό της μονάδας, καθώς διαθέτει ευρείες δυνατότητες προστασίας του προσωπικού, των οχημάτων και της εγκατάστασης. Το ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες ρομπότ, διαθέτει υψηλής ευκρίνειας κάμερες 360 μοιρών που λειτουργούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και δύο terabyte αποθήκευσης για την καταγραφή και ανάκτηση των γεγονότων. Χρησιμοποιεί οπτικούς και ακουστικούς συναγερμούς για να αποτρέψει τους πιθανούς κακοποιούς και παράλληλα μπορεί να ανιχνεύσει εξωτερικές πυρκαγιές, χάρη στους αισθητήρες θερμικής απεικόνισης που διαθέτει.

Επιπλέον, το C3-XPO χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανίχνευσης ανθρώπων και την αυτόματη αναγνώριση πινακίδων, ώστε να εντοπίσει πιθανές απειλές στο ακίνητο. Οι υπάλληλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κουμπί κλήσης έκτακτης ανάγκης του ρομπότ για να ζητήσουν βοήθεια και -αν χρειαστεί- το C3-XPO θα κατευθύνει τους υπαλλήλους σε διαδρομές εκκένωσης του χώρου. Όταν η μονάδα δεν λειτουργεί, το αμφίδρομο σύστημα επικοινωνίας του ρομπότ επιτρέπει στον χειριστή του κέντρου εντολών ασφαλείας της XPO να επικοινωνεί απευθείας με πιθανές απειλές, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Εκτός από την εξάλειψη των περιστατικών στο χώρο στάθμευσης, το C3-XPO κατάφερε να απαλλάξει την εταιρεία XPO Logistics από τις παραδοσιακές υπηρεσίες ασφαλείας, που για τους έξι μήνες θα της είχαν κοστίσει πάνω από 125.000 δολάρια.

Στο ίδιο τεύχος #361

PreviousNext