Τροχοί & TIR

Fiat Fiorino με κινητήρες Euro 6D-TEMP

Με κινητήρες προδιαγραφών Euro 6D-TEMP, προσφέρονται πλέον οι οκτώ (8) διαθέσιμες εκδόσεις του Fiat Fiorino, με τη γκάμα να περιλαμβάνει έναν κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων απόδοσης 77 ίππων, έναν πετ
Δευτέρα 03/12/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με κινητήρες προδιαγραφών Euro 6D-TEMP, προσφέρονται πλέον οι οκτώ (8) διαθέσιμες εκδόσεις του Fiat Fiorino, με τη γκάμα να περιλαμβάνει έναν κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων απόδοσης 77 ίππων, έναν πετρελαίου 1,3 λίτρων απόδοσης 95 ίππων, αλλά και έναν ακόμα κινητήρα πετρελαίου 1,3 λίτρων απόδοσης 80 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Επιπλέον, η Fiat Professional διαθέτει το Fiorino και σε έκδοση CNG με κινητήρα 1,4 λίτρων απόδοσης 70 ίππων, με τη Fiat να αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στα οχήματα φυσικού αερίου, καθώς έχει πουλήσει έως τώρα 750.000 αυτοκίνητα (Ι.Χ. και επαγγελματικά) που κινούνται με CNG. Σε ό,τι αφορά στο Fiorino, αυτό μπορεί να κινηθεί κατ' επιλογή του οδηγού με CNG ή βενζίνη (bi-fuel), γεγονός που του εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 900 χιλιομέτρων και κόστος κίνησης -σύμφωνα με τη Fiat- κάτω από τα 4,5 ευρώ/100 χλμ.

Πέραν του Fiorino, η Fiat έχει εμπλουτίσει τη γκάμα επαγγελματικών μοντέλων της, με CNG εκδόσεις του Doblo Cargo και Ducato. Υπενθυμίζεται πως το φυσικό αέριο αποτελεί την πλέον φιλική προς το περιβάλλον λύση, τόσο λόγω του τρόπου παραγωγής του καυσίμου, όσο και λόγω της σύνθεσής του. Σε σχέση με τη βενζίνη, η μείωση των εκπομπών CO2 ξεπερνά το 20%, οι εκπομπές ΝΟΧ περιορίζονται κατά 50%, ενώ μηδενικές είναι οι εκπομπές μικροσωματιδίων από την καύση. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι, επιπλέον, η μεγάλη ευελιξία και η υψηλή αυτονομία, καθώς η δυνατότητα χρήσης φυσικού αερίου και βενζίνης, προσφέρει στον οδηγό την επιλογή καυσίμου ανά πάσα στιγμή, ενισχύοντας παράλληλα σημαντικά την αυτονομία.

Αξίζει να σημειωθεί σε ό,τι αφορά στο Fiorino, πως όλες οι εκδόσεις του καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 5 χρόνων, καθώς και αντίστοιχης διάρκειας κάλυψη οδικής βοήθειας. Οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τα 9.810 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α και συμπεριλαμβανομένης έκπτωσης 2.500 ευρώ που ισχύει για όλη τη γκάμα του Fiorino). Συνδυαστικά με τη χρηματική έκπτωση, η Fiat Professional, προσφέρει και τη δυνατότητα απόκτησης του μοντέλου με άτοκη χρηματοδότηση.

 

 

 

 

 

 

Στο ίδιο τεύχος #368

PreviousNext