Τροχοί & TIR

Συνεργασία VW και Toyota για βαρύ υβριδικό φορτηγό

Οι εταιρείες TRATON AG (πρώην Volkswagen Truck & Bus AG) και Hino Motors Ltd (τμήμα φορτηγών/επαγγελματικών οχημάτων της Toyota) ανακοίνωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη στρατηγική συνεργασί
Παρασκευή 21/12/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι εταιρείες TRATON AG (πρώην Volkswagen Truck & Bus AG) και Hino Motors Ltd (τμήμα φορτηγών/επαγγελματικών οχημάτων της Toyota) ανακοίνωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη στρατηγική συνεργασία που είχαν υπογράψει στις 12 Απριλίου 2018.

Η σύμπραξη των δύο ομίλων θα επιταχυνθεί ακολουθώντας δύο άξονες, με τον πρώτο να αφορά στην ηλεκτροκίνηση και το δεύτερο στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας προμηθειών. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση, οι TRATON και Hino σχεδιάζουν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, καθώς η TRATON επικεντρώνεται σε εφαρμογές βαρέως τύπου και η Hino σε ελαφρά και μεσαία φορτηγά.

Αξίζει να τονιστεί πως η Hino έχει ιστορία πάνω από 25 χρόνια στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και πως διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο υβριδικών επαγγελματικών οχημάτων στον κόσμο. Επιπλέον, η Hino θα ξεκινήσει του χρόνου στην Ιαπωνία, τις πωλήσεις του πρώτου υβριδικού βαρέως φορτηγού του κόσμου. Πρόκειται για το Hino PROFIA Hybrid, το οποίο εξοπλίζεται με ένα υβριδικό σύστημα ελέγχου πρόβλεψης ανωφερειών, που στηρίζεται σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αναφορικά με την κοινοπραξία προμηθειών, αυτή αναμένεται να ιδρυθεί στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Θα έχει ισορροπημένα δικαιώματα και προγραμματίζεται να αποτελέσει μία μικρή αλλά ισχυρή οντότητα μεταξύ των δύο μερών, αξιοποιώντας τις συνέργειες στην αγορά. Η εν λόγω εταιρεία στοχεύει στην πραγματοποίηση συνεργασιών στις παγκόσμιες προμήθειες για τα υπάρχοντα εξαρτήματα, καθώς και για ανταλλακτικά που αφορούν σε νέες τεχνολογίες. Περισσότερες λεπτομέρειες για την κοινοπραξία θα ανακοινωθούν στους προσεχείς μήνες.

Στο ίδιο τεύχος #368

PreviousNext