Τροχοί & TIR

Ειδική μεταφορά Airbus με Actros

Ένα Mercedes-Benz Actros 4163 SLT, επελέγη από τη γερμανική μεταφορική εταιρεία PAULE, για τη μεταφορά ενός κατεστραμμένου Airbus A 320 από το Ταλίν της Εσθονίας στο Καλβ της νότιας Γερμανίας, όπου
Τρίτη 19/02/2019 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο εντυπωσιακός συρμός είχε βάρος 90 τόνων, μήκος 60 μέτρων και πλάτος 5 μέτρων.
Ο εντυπωσιακός συρμός είχε βάρος 90 τόνων, μήκος 60 μέτρων και πλάτος 5 μέτρων.

Ένα Mercedes-Benz Actros 4163 SLT, επελέγη από τη γερμανική μεταφορική εταιρεία PAULE, για τη μεταφορά ενός κατεστραμμένου Airbus A 320 από το Ταλίν της Εσθονίας στο Καλβ της νότιας Γερμανίας, όπου οι ειδικές δυνάμεις της χώρας (KSK Kommando Spezialkräfte) θα το χρησιμοποιήσουν σε ρεαλιστικά εκπαιδευτικά σενάρια για την προστασία των επιβατών των αεροσκαφών στις περιπτώσεις αεροπειρατειών.

Ο εντυπωσιακός συρμός είχε βάρος 90 τόνων, μήκος 60 μέτρων και πλάτος 5 μέτρων. Συνολικά, το δύσκολο ταξίδι διήρκησε 11 ημέρες και ξεκίνησε με την ακτοπλοϊκή μεταφορά του συρμού μέχρι το λιμάνι του Λίμπεκ της Γερμανίας. Από εκεί, χρειάστηκαν τρεις νύχτες για τη διαδρομή Αμβούργο, Μαγδεβούργο, Νυρεμβέργη και Στουτγάρδη, με το συρμό να αναγκάζεται να εγκαταλείψει δύο φορές τον αυτοκινητόδρομο, προκειμένου να αποφύγει χαμηλές γέφυρες.

Μάλιστα, σε ένα σημείο, ο οδηγός του φορτηγού της Mercedes-Benz έπρεπε να κινήσει το συρμό με την όπισθεν στον παράδρομο, προκειμένου να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα του αυτοκινητόδρομου. Επιπλέον, κατά τα τελικά στάδια της διαδικασίας, ένας δεύτερος τράκτορας Actros SLT βρισκόταν σε ετοιμότητα για να βοηθήσει στη μεταφορά της ατράκτου, όπως και έκανε σε ένα στενό και απόκρημνο δασικό δρόμο.

Διαβάστε επίσης

.

Τρεις γενιές λεωφορείων από την πρώην Τσεχοσλοβακία. Πρόκειται για τα μοντέλα Skoda S 706  RO, το Skoda 706 RTO lux και το Karosa SL 11.

.

Εάν η μπαταρία υψηλής τάσης βυθιστεί σε νερό, δεν παρέχει ρεύμα. Όλα τα ηλεκτρικά εξαρτήματα είναι στεγανοποιημένα και ασφαλή για τον οδηγό ή άλλα άτομα. Η φόρτιση των μπαταριών γίνεται και με κοινούς φορτιστές AC ισχύος 11 ή 22kW, αλλά και με ταχυφορτιστές DC ισχύος 104kW.

Η νέα ναυαρχίδα της μεταφορικής Κουρεντής από τη Λιβαδειά

Το MAN Lion’s Coach 14 Ε έκανε στις Βρυξέλλες παγκόσμια πρεμιέρα –το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πούλμαν από Ευρωπαίο κατασκευαστή.

PreviousNext