Τροχοί & TIR

Βαρνάς: ο ειδικός στα φρένα εδώ και 52 χρόνια

Εδώ και τρεις γενιές, η εταιρεία «Φρένα Βαρνάς» δραστηριοποιείται στο χώρο των φρένων επαγγελματικών οχημάτων όλων των ειδών (φορτηγά, λεωφορεία και καρότσες), διαθέτοντας εμπειρία 52 ετών, κάτι που
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Τρίτη 09/04/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις λίγο έξω από τη Λάρισα, η εταιρεία «Φρένα Βαρνάς» δραστηριοποιείται από το 1967 στο χώρο των φρένων επαγγελματικών οχημάτων, αλλά και στο εμπόριο ανταλλακτικών και αξεσουάρ, αποτελώντας σήμερα τον επίσημο αντιπρόσωπο στην κεντρική Ελλάδα, μερικών από τους μεγαλύτερους οίκους της παγκόσμιας αγοράς.
Σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις λίγο έξω από τη Λάρισα, η εταιρεία «Φρένα Βαρνάς» δραστηριοποιείται από το 1967 στο χώρο των φρένων επαγγελματικών οχημάτων, αλλά και στο εμπόριο ανταλλακτικών και αξεσουάρ, αποτελώντας σήμερα τον επίσημο αντιπρόσωπο στην κεντρική Ελλάδα, μερικών από τους μεγαλύτερους οίκους της παγκόσμιας αγοράς.

Εδώ και τρεις γενιές, η εταιρεία «Φρένα Βαρνάς» δραστηριοποιείται στο χώρο των φρένων επαγγελματικών οχημάτων όλων των ειδών (φορτηγά, λεωφορεία και καρότσες), διαθέτοντας εμπειρία 52 ετών, κάτι που από μόνο του αποτελεί εγγύηση για τον επαγγελματία.

Ταξιδεύουμε μέχρι τη Λάρισα, για να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους της εταιρείας, στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο 7ο χλμ. Λάρισας – Τυρνάβου. Η κουβέντα μας με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, κ. Βασίλη Βαρνά, ξεκίνησε από τη μεγάλη επένδυση του 2000, όταν και ολοκληρώθηκε η ανέγερση των εγκαταστάσεων της εταιρείας συνολικής επιφάνειας 15.000 m2 , οι οποίες μάλιστα διαθέτουν και «πράσινη» φιλοσοφία, καθώς στην οροφή του κτηρίου φιλοξενούνται φωτοβολταϊκά πάνελ που ικανοποιούν μέρος των ενεργειακών απαιτήσεων του χώρου.

«Προς το παρόν είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση της επένδυσης. Μόνο που ο χώρος έχει στενέψει ήδη επικίνδυνα και στο μυαλό μου υπάρχουν σχέδια για επέκταση. Μάλιστα σκέφτομαι τη δημιουργία ενός χώρου αποκλειστικά για τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά που αφορούν σε μοντέλα των Volvo, Scania και DAF, με τα οποία ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό», δήλωσε σχετικά ο κ. Βασίλης Βαρνάς. Μιλώντας για το ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού για τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας τόνισε: «Τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Εισάγω ανταλλακτικά φρένων και γενικότερα αξεσουάρ από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Προτιμώ ένα καλό μεταχειρισμένο ανταλλακτικό από ένα ιμιτασιόν».

Συνεργασία με γνωστούς κατασκευαστικούς οίκους

Η μεγαλύτερη διάκριση της εταιρείας «Φρένα Βαρνάς», είναι πως αποτελεί τον επίσημο αντιπρόσωπο των γερμανικών οίκων SCHMITZ CARGOBULL, WABCO και B.P.W. στις πωλήσεις ανταλλακτικών, service και κάλυψης εγγυήσεων στην κεντρική Ελλάδα, καθώς και των εταιρειών KNORR-BREMSE, HALDEX και SAF. Παράλληλα, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα συνεργεία επισκευής φρένων και των συστημάτων ABS, EBS και ECAS που διαθέτουν τα επαγγελματικά οχήματα όλων των ειδών.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ειδικεύεται στις ηλεκτρονικές αναρτήσεις, στην επισκευή και τοποθέτηση συστημάτων ABS, στα συστήματα φρένων (υδραυλικών και αερόφρενων) από 3 τόνους και άνω, στις βαλβίδες φρένων και στα ανυψωτικά αξόνων. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις συνεργασίες μας, αλλά και με τις προοπτικές που ανοίγονται. Εδώ και 4 χρόνια είμαι επίσημος αντιπρόσωπος της SCHMITZ και τα τελευταία 2 χρόνια το έχω πάρει πιο ζεστά», δήλωσε ο κ. Βασίλης Βαρνάς, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Όσοι δυναμώσουν θα δουλέψουν. Αν δεν ρίξεις χρήματα, δεν θα πάρεις. Αν μείνεις στάσιμος με την τεχνολογία να αλλάζει κάθε χρόνο, θα μείνεις πίσω. Δεν μπορείς να σταματήσεις ούτε στιγμή στο χώρο μας».

«Ο Έλληνας είναι του φθηνού»

Στην αποθήκη των 400 m2, η εταιρεία διαθέτει ανταλλακτικά όλων των τύπων, από ένα παξιμάδι έως και ολόκληρο μουσαμά. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως η εταιρεία έχει πάντοτε προϊόντα σε στοκ, ώστε να ικανοποιεί ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες των πελατών της. Μάλιστα, σε 1-2 χρόνια θα ασχοληθεί και με το ηλεκτρονικό εμπόριο, επεκτείνοντας αποτελεσματικότερα τη δράση της σε όλη την Ελλάδα.

Τι γίνεται, όμως, με τη φιλοσοφία του αγοραστικού κοινού; Είμαστε συνειδητοποιημένοι γύρω από το ποιοτικό (και άρα ακριβότερο) προϊόν, ειδικά για τα φρένα που είναι συνυφασμένα με την ασφάλεια; «Πολλοί πελάτες έχουν ακόμα τη λογική “βάλε μου το φθηνό”. Δεν είμαι υπέρ αυτού, θέλω το γνήσιο, το επώνυμο. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται έτσι. Ευτυχώς δεν έχω πολλούς τέτοιους πελάτες», ξεκαθάρισε τη θέση του ο κ. Βασίλης Βαρνάς.

Σε κάθε περίπτωση, η φήμη της εταιρείας «Φρένα Βαρνάς» -η οποία ξεπερνά τα στενά όρια της Θεσσαλίας και επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα- δείχνει να δικαιώνεται, τουλάχιστον στα δικά μας μάτια, καθώς συναντήσαμε ανθρώπους ικανούς και με όραμα, οι οποίοι επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος επενδύοντας χρήματα, δίχως να κάνουν εκπτώσεις ούτε στην ποιότητα των προϊόντων τους, ούτε φυσικά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά όταν έχεις να κάνεις με το σύστημα πέδησης ενός επαγγελματικού οχήματος, το οποίο -επαναλαμβάνουμε- είναι μείζονος σημασίας σε όρους ασφάλειας.

Στο ίδιο τεύχος #372

PreviousNext