Τροχοί & TIR

Νέο Opel Zafira Life για μέχρι 9 θέσεις

Ξεκίνησαν στη Γερμανία οι παραγγελίες για το νέο πολυχρηστικό (MPV) όχημα της Opel, το Zafira Life, το οποίο προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και εννέα
Σάββατο 20/04/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Στη χώρα μας, το εμπορικό λανσάρισμα του Opel Zafira Life αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές φθινόπωρο, ενώ από τις αρχές του 2021 στη γκάμα του πρόκειται να προστεθεί και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση.
Στη χώρα μας, το εμπορικό λανσάρισμα του Opel Zafira Life αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές φθινόπωρο, ενώ από τις αρχές του 2021 στη γκάμα του πρόκειται να προστεθεί και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Ξεκίνησαν στη Γερμανία οι παραγγελίες για το νέο πολυχρηστικό (MPV) όχημα της Opel, το Zafira Life, το οποίο προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και εννέα ατόμων.

Στη χώρα μας, το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές φθινόπωρο, ενώ από τις αρχές του 2021 στη γκάμα του πρόκειται να προστεθεί και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Αναλυτικότερα, το νέο Zafira Life διατίθεται σε έκδοση «Small» με μήκος 4,60 μ., «Medium» στα 4,95 μ. και «Large» που εκτείνεται στα 5,30 μ. και πλησιάζει σε διαστάσεις το Vivaro Combi. Ανεξαρτήτως έκδοσης, το μοντέλο μπορεί να παραγγελθεί με πέντε, έξι, επτά, οκτώ η εννέα καθίσματα. Ιδιαίτερα πρακτικό είναι και το ύψος των έως και 1,90 μέτρων, ειδικά όταν το όχημα χρησιμοποιείται -για παράδειγμα- ως shuttle bus ξενοδοχείου και έχει εύκολη πρόσβαση σε υπόγεια ή πολυώροφα πάρκινγκ. Πρακτικό είναι επίσης, το άνοιγμα των δύο πλευρικών συρόμενων θυρών, καθώς χάρη στην ύπαρξη αισθητήρων, πραγματοποιείται ηλεκτρικά με μία απλή κίνηση του ποδιού.

Τα καθίσματα βρίσκονται τοποθετημένα σε αλουμινένιες ράγες και δέχονται πολλαπλές ρυθμίσεις. Στο Zafira Life S, η αναδίπλωση της τρίτης σειράς καθισμάτων αυξάνει τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών στα 1.500 λτ. (μέχρι την οροφή), ενώ με την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων η συνολική χωρητικότητα για τη μεταφορά φορτίων ανέρχεται στα 3.397 λτ. Με την αναδίπλωση της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού, μπορούν να μεταφέρονται αντικείμενα μήκους έως και 3,50 μέτρων. Ο χώρος αποσκευών του «Large» μοντέλου προσφέρει όγκο περίπου 4.500 λτ. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, προσφέρεται μία πανοραμική οροφή δύο τμημάτων και ένα ανοιγόμενο παράθυρο στην πίσω πόρτα.

Αναφορικά με τους πετρελαιοκινητήρες του νέου Zafira Life, όλοι τους είναι τετρακύλινδροι και πληρούν τις τελευταίες αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6d-TEMP. Στη βάση της γκάμας συναντάμε το turbodiesel σύνολο των 1,5 λίτρων, το οποίο αποδίδει ισχύ 102 ίππων, συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και η μικτή κατανάλωση, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι της τάξης των 4,8 λτ./100 χλμ. (κύκλος NEDC). Στην ισχυρότερη έκδοσή του, ο 1.500άρης κινητήρας αποδίδει ισχύ 120 ίππων και ροπή 300 Nm και στα «χαρτιά» εμφανίζει ίδια κατανάλωση με τη βασική έκδοση. Επόμενη επιλογή είναι ο 2λιτρος κινητήρας, ο οποίος στη μικρή του έκδοση αποδίδει 150 ίππους ισχύος και 370 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (μικτή κατανάλωση από 5,4 λτ./100 χλμ.). Κορυφαία έκδοση είναι αυτή με τον 2λιτρο κινητήρα των 177 ίππων (ροπή 400 Nm), η οποία εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Με αυτό τον κινητήρα, το μοντέλο της Opel πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε 10,4 δλ., έχει τελική ταχύτητα 185 χλμ./ώρα και μικτή κατανάλωση από 5,4 λτ./100 χλμ.

Το νέο μοντέλο της Opel διαθέτει πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, το «ευφυές» cruise control, τα συστήματα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) και αναγνώρισης κόπωσης (drowsiness alert), την υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων (High Beam Assist) και το έγχρωμο head-up display. Επιπλέον, μέσα στο 2019 το Zafira Life θα προσφέρει νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας με το Opel Connect. Ανάμεσα στα στοιχεία του εξοπλισμού άνεσης, ξεχωρίζουμε την έγχρωμη οθόνη αφής των 7 ιντσών, που διατίθεται με τα συστήματα infotainment Multimedia και Multimedia Navi και στην οποία απεικονίζονται οι ενδείξεις της κάμερας οπισθοπορείας (εναλλακτικά στον εσωτερικό καθρέπτη).

Το νέο Zafira Life διατίθεται σε έκδοση «Small» με μήκος 4,60 μ., «Medium» στα 4,95 μ. και «Large» που εκτείνεται στα 5,30 μ. και πλησιάζει σε διαστάσεις το Vivaro Combi. Ανεξαρτήτως έκδοσης, το μοντέλο μπορεί να παραγγελθεί με πέντε, έξι, επτά, οκτώ η εννέα καθίσματα.
PreviousNext