Τροχοί & TIR

Η Hyundai επενδύει στο υδρογόνο

«Hyundai Hydrogen Mobility» ονομάζεται η κοινοπραξία που ίδρυσε πρόσφατα η Hyundai Motor Company με την ελβετική εταιρεία ενέργειας, H2 Energy AG. Η νέα εταιρεία φιλοδοξεί να καταστεί ηγέτιδα δύναμη
Τρίτη 28/05/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τη δημιουργία της κοινοπραξίας «Hyundai Hydrogen Mobility».
Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τη δημιουργία της κοινοπραξίας «Hyundai Hydrogen Mobility».

«Hyundai Hydrogen Mobility» ονομάζεται η κοινοπραξία που ίδρυσε πρόσφατα η Hyundai Motor Company με την ελβετική εταιρεία ενέργειας, H2 Energy AG. Η νέα εταιρεία φιλοδοξεί να καταστεί ηγέτιδα δύναμη στην ευρωπαϊκή αγορά υδρογόνου.

Αρχή θα γίνει με την παράδοση από τη Hyundai, 1.600 ηλεκτροκίνητων βαρέων φορτηγών κυψελών καυσίμου στην κοινοπραξία, κάτι που προγραμματίζεται να συμβεί από το 2019 έως το 2025. Τα περισσότερα από τα εν λόγω φορτηγά υδρογόνου στη συνέχεια θα μισθωθούν στον οργανισμό H2 Mobility Switzerland Association, που περιλαμβάνει μεγάλους διαχειριστές σταθμών ανεφοδιασμού, εταιρείες μεταφορών και εφοδιαστικής, καθώς και από διάφορους άλλους φορείς της βιομηχανίας που προάγουν την κινητικότητα υδρογόνου στην Ελβετία. Ακολούθως, η παρουσία της κοινοπραξίας σχεδιάζεται να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επιπλέον, η Hyundai Hydrogen Mobility σκοπεύει να διεισδύσει στην αγορά υδρογόνου μέσω μιας θυγατρικής εταιρείας, η οποία παράγει και προμηθεύει υδρογόνο στην Ελβετία, με προοπτικές εισόδου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μακροπρόθεσμα, η Hyundai φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικών οχημάτων κυψελών καυσίμου.

Ηλεκτρισμός από το υδρογόνο

Στο μεταξύ, η Hyundai Motor Company υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με δύο κορεάτικες εταιρείες ενέργειας, την Korea East-West Power (EWP) και την Deokyang, προκειμένου να παράγουν ηλεκτρισμό από το υδρογόνο. Από το πιλοτικό πρόγραμμα θα προκύψει μία μονάδα ισχύος ενός μεγαβάτ (1 MW) με κυψέλες υδρογόνου, με τη Hyundai να προμηθεύει το σύστημα κυψελών καυσίμου, την EWP να διαχειρίζεται τη μονάδα και την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας και τη Deokyang να παρέχει το υδρογόνο.

Η μονάδα ισχύος 1 MW, οι εργασίες για την ανέγερση της οποίας θα αρχίσουν αργότερα φέτος στο Ούλσαν της Νότιας Κορέας, θα αποτελείται από δύο γεννήτριες των 500 kW, κάθε μία από τις οποίες φέρει πολλαπλές μονάδες ισχύος από το επιβατικό μοντέλο Hyundai NEXO. Η εγκατάσταση μπορεί να παράγει ετησίως 8.000 MWh, μια ηλεκτρική ενέργεια που είναι αρκετή για την τροφοδοσία περίπου 2.200 νοικοκυριών με 300 kWh το μήνα.

Η Hyundai σχεδιάζει να παράγει ηλεκτρισμό από το υδρογόνο, έχοντας τη σύμπραξη δύο ακόμα εταιρειών από τη Νότια Κορέα.

Στο ίδιο τεύχος #373

PreviousNext