Τροχοί & TIR

Πλατφόρμα logistics από τη Mercedes-Benz Vans

«In-Van Delivery & Return» (IDR) ονομάζεται η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Mercedes-Benz Vans, που αποσκοπεί στην αύξηση της αποδοτικότητας των αποκεντρωμένων στόλων εθνικής εμβέλειας. Η ψηφιακή λύ
Παρασκευή 21/06/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«In-Van Delivery & Return» (IDR) ονομάζεται η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Mercedes-Benz Vans, που αποσκοπεί στην αύξηση της αποδοτικότητας των αποκεντρωμένων στόλων εθνικής εμβέλειας.

Η ψηφιακή λύση που προτείνει η μάρκα, απλοποιεί τα logistics των μερών και ανταλλακτικών οχημάτων, βοηθώντας τους τεχνικούς -αλλά και τους αποστολείς να εξοικονομήσουν χρόνο. Συγκεκριμένα, χάρη στο IDR η προμήθεια των απαιτούμενων υλικών, ανταλλακτικών και εργαλείων πραγματοποιείται αξιόπιστα και με ασφάλεια απευθείας στα φορτηγά των τεχνικών υπηρεσιών. Από την αρχή της ημέρας, όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα έχουν ήδη παραδοθεί στο όχημα, δίχως ο μηχανικός να χρειάζεται να κάνει κάτι. Επιπλέον, ευνοημένος είναι και ο διαχειριστής του στόλου, καθώς απλοποιείται η διαδικασία επισκευών / αντικατάστασης των εταιρικών οχημάτων για τα οποία είναι υπεύθυνος.

Η ψηφιακή πλατφόρμα IDR που στηρίζεται σε «cloud», βασίζεται σε μια τεχνολογία που επιτρέπει την ασφαλή και χωρίς κλειδί πρόσβαση στο όχημα. Επιπλέον, χάρη στο Bluetooth, λειτουργεί ακόμα και χωρίς σύνδεση στο Internet. Με αυτό τον τρόπο, οι εξειδικευμένες υπηρεσίες παράδοσης μπορούν να πραγματοποιηθούν απευθείας στο όχημα χωρίς τη φυσική παρουσία των υπευθύνων. Επιπλέον, με τη σωστή εφαρμογή (application) και τη δορυφορική πλοήγηση, τα οχήματα που πρόκειται να παραδοθούν βρίσκονται εύκολα και γρήγορα, ακόμα κι αν δεν έχουν σταθμεύσει στη συνήθη θέση. Έτσι, οι αποστολείς καθώς και οι διαχειριστές στόλων, έχουν πλήρη διαφάνεια σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, ελέγχοντας online ποιος και πότε έχει πρόσβαση στα οχήματά τους.

Σημειώνεται, πως μέχρι στιγμής, το IDR δοκιμάστηκε από την Mercedes-Benz Vans σε συνεργασία με δύο μεγάλες εταιρείες logistics, τις NOX NachtExpress και NSE (Night Star Express). Επί του παρόντος, η εν λόγω ψηφιακή πλατφόρμα δοκιμάζεται εντατικά από την Liebherr, ενώ περισσότερες εταιρείες ετοιμάζονται να αρχίσουν τις δοκιμαστικές εφαρμογές.

PreviousNext