Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Thessaloniki Tuning Show, με πλούσιο θέαμα, τόσο για τους λάτρεις των βελτιωμένων επιβατικών αυτοκινήτων, όσο και των φτιαγμένων φορτηγών, με παράλληλες εκδηλώσεις και την αδρεναλίνη στα ύψη, άφησε θετικές εντυπώσεις στους χιλιάδες επισκέπτες που έδωσαν το παρών.

Τα δύο τελευταία χρόνια, μετά το επίσημο κάλεσμα του διοργανωτή, παρευρέθηκε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Φορτηγού (Π.Σ.Φ.Φ.), πέρυσι με μια μικρή αντιπροσωπεία και φέτος με πιο δυναμική παρουσία. Ο φωτογραφικός φακός του Truck Nο1 ήταν εκεί, απαθανατίζοντας όλα τα φορτηγά και πολλά παραλειπόμενα. Παράλληλα, ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης βρισκόταν στο περίπτερο του ΤΡΟΧΟΙ & TIR συζητώντας για διάφορα θέματα με αναγνώστες και φίλους του περιοδικού που πέρασαν από εκεί.

Φορτηγά εσωτερικού χώρου

Από νωρίς άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι τράκτορες και τα τριαξονικά στο χώρο της έκθεσης, μερικοί εκ των οποίων μπήκαν στον κλειστό χώρο και οι υπόλοιποι στον προαύλιο. Κοινό στοιχείο όλων των οχημάτων ήταν οι πολλές βελτιώσεις τους, τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική τους πλευρά. Αερογραφίες, ντυμένες καμπίνες, ανοξείδωτες επιφάνειες και περίτεχνα αξεσουάρ κοσμούσαν τα περισσότερα από αυτά. Πάνω απ' όλα όμως ξεχωρίζει το μεράκι των ιδιοκτητών τους οι οποίοι, παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, με κόπο και πολλές θυσίες διατηρούν αξιόλογα και προσεγμένα αυτοκίνητα. Να σημειωθεί ότι όλα τα φορτηγά είναι της δουλειάς και του μεροκάματου, που συνεπάγεται την ανάλογη δυσκολία να βρίσκονται διαρκώς σε άριστη κατάσταση. Σε ειδικό περίπτερο της έκθεσης, στον εσωτερικό του χώρο, φιλοξενήθηκαν δεκατέσσερα οχήματα. Αυτά ήταν: το μουράτο Volvo του Κώστα Μυλωνά και της μεταφορικής Καμπανίας, το FH και το S 650 του Δήμου Φαλέκα, το κόκκινο R της αφοί Χατζηνικολάου, το FH της μεταφορικής Μελισσά και το Volvo της αφοί Δημητριάδη από την Ορεστιάδα. Πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες αποτέλεσε το αγωνιστικό ΜΑΝ του συνεργείου Παναγιώτης - Γιώργος.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Ιουνίου (374) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.