Η Volvo Trucks ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής μιας νέας επιμηκυμένης καμπίνας Globetrotter XXL, η οποία είναι σημαντικά μακρύτερη από την ήδη κορυφαία σε διαστάσεις κι ωφέλιμο όγκο, τρέχουσα γενιά των XXL και φυσικά από τη γνωστή Globetrotter XL για τη σειρά φορτηγών FH.

Αναφερόμαστε σε μια νέα έκδοση της υπάρχουσας Globetrotter XXL της Volvo, η οποία με 25 έξτρα εκατοστά σε μήκος προσφέρει 600 λίτρα ωφέλιμου όγκου επιπλέον σε σχέση με την υπάρχουσα σήμερα για την ευρωπαϊκή αγορά Globetrotter ΧXL. Πρακτικά, για τον οδηγό αυτό σημαίνει μεγαλύτερο κρεβάτι, και επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους. Η έκπληξη συνίσταται στο ότι, η νέα XXL δεν προορίζεται αποκλειστικά αυτή τη φορά για την αγορά της Αυστραλίας, όπως θα ήταν το αναμενόμενο, αφού εκεί υπάρχει ανάλογη ζήτηση, αλλά και για την Ευρώπη. Είναι, με διαφορά, η πιο μακριά καμπίνα που θα κυκλοφορήσει από κατασκευαστή μαζικής παραγωγής στα μέρη μας, αλλά περιορισμένης χρήσης, καθώς δεν μπορεί να έχει πίσω της επικαθήμενο τύπου mega, γιατί έτσι ο συνδυασμός θα ξεπερνούσε το νόμιμο μήκος των 16,50 μέτρων.

Πολλοί θα αναρωτηθούν πώς βρέθηκε όλος αυτός ο έξτρα χώρος: μηχανικοί και σχεδιαστές «τράβηξαν» το πίσω τοίχωμα 25 εκατοστά, με ύψος και πλάτος να παραμένουν ακριβώς τα ίδια. Αυτό ακούγεται κάπως απλοϊκό, σχεδόν σαν μετατροπή σε συνεργείο της γειτονιάς, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι τελευταίες κολώνες (C-pillars) έπρεπε να ανασχεδιαστούν και να ενισχυθούν έτσι ώστε να μην πειραχτεί η στρεπτική ακαμψία της καμπίνας και να ανταποκρίνεται το νέο σχέδιο στις δοκιμές εμπρόσθιας σύγκρουσης που πραγματοποιεί η Volvo, καθώς και στην οδηγία παθητικής ασφάλειας ECE R20-03, η οποία περιλαμβάνει και εξομοίωση ανατροπής. Ταυτόχρονα, η επιβάρυνση σε απόβαρο θα έπρεπε να είναι ελάχιστη. Ο κατασκευαστής επισημαίνει πως, και οι δύο αυτές προϋποθέσεις υπερκαλύπτονται.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Ιουνίου (374) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.