Τροχοί & TIR

8η συνάντηση King Club Hellas

Ο Βασιλιάς δράκος είναι εδώ. Δυνατός και ισχυρός, όπως τα παλιά καλά χρόνια. Αυτό ζήσαμε και αισθανθήκαμε όσοι βρεθήκαμε στα Γιάννενα την 1η Ιουνίου στη συνάντηση του King Club Hellas. Μια συνάντηση
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 01/07/2019 - 02:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ο Βασιλιάς δράκος είναι εδώ. Δυνατός και ισχυρός, όπως τα παλιά καλά χρόνια. Αυτό ζήσαμε και αισθανθήκαμε όσοι βρεθήκαμε στα Γιάννενα την 1η Ιουνίου στη συνάντηση του King Club Hellas. Μια συνάντηση από τα παλιά, με πάθος, μεράκι και αγάπη, όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν οι Σκανιάκηδες. Άλλωστε ήταν κάτι που ζητούσε από καιρό ο κόσμος και μας είχε λείψει πραγματικά. Μια πετυχημένη εκδήλωση με ρίζες από το παρελθόν.

Η επιτυχία ήταν δεδομένη καθώς ο πρόεδρος του Club Φαίδωνας Κατσαούνος τα είχε σχεδιάσει για μια ακόμη χρονιά όλα υπέροχα, όπως αυτός πραγματικά ξέρει να κάνει. Την εμπειρία και την όρεξη την έχει, όπως επίσης ένα φανατικό κοινό που τον ακολουθεί παντού και πιστά από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του Club στις 7 Ιουλίου του 2007. Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν αρκετές εκδηλώσεις, όλες με επιτυχία, αλλά τα τελευταία χρόνια δυστυχώς είχαν ατονήσει. Ο πρόεδρος όμως πήρε την κατάσταση στα χέρια του βάζοντας και πάλι τον Βασιλιά στο θρόνο του.

Κίνηση αλληλεγγύης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και η φετινή εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Άλλωστε αυτός ήταν ο σκοπός δημιουργίας του King Club Hellas, να στηρίζει συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Φέτος, συγκεντρώθηκε το ποσό των 5.270 ευρώ το οποίο δόθηκε σε κόρη συναδέλφου για την αποκατάσταση κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Οι χορηγίες ήταν δεκάδες και τα δώρα πλούσια για τους παρευρισκομένους.

Αφιερωμένη η εκδήλωση στον Ευθύμιο Ζήκα

Βαθύτατα συγκινημένος μίλησε ο Φαίδωνας Κατσαούνος για τον πολύ καλό φίλο του, τον συνάδελφο Ευθύμιο Ζήκα, ιδιοκτήτη Scania ο οποίος τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Αφιέρωσε την εκδήλωση στον ίδιο και ευχήθηκε να είναι σύντομα και πάλι στους δρόμους, κοντά στα φορτηγά που τόσο πολύ αγαπάει.

Συνάντηση στα Γιάννενα

Με βασικό μότο «Πάρτε τις μάρκες σας και πάμε, εμείς αλλιώτικα περνάμε», οι Σκανιάκηδες και γενικότερα οι φίλοι του φορτηγού έδωσαν ραντεβού στον προαύλιο χώρο κοσμικού κέντρου. Η προσέλευση του κοινού ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και το αποκορύφωμα ήρθε το μεσημέρι όταν ο χώρος κατακλύστηκε από δεκάδες τρακτόρια και φορτηγά. Ανάμεσά τους μερικά από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς δρόμους, πραγματικά κοσμήματα! Τι να πρωτοθαυμάσουμε; Αυτά με τις αερογραφίες, κάποια με υπέροχους χρωματισμούς ή τα άλλα με τα ανοξείδωτα και τα αξεσουάρ; Επίσης, πόλος έλξης για τους επισκέπτες ήταν τα φορτηγά με τις φτιαγμένες καμπίνες και τις περίτεχνες ταπετσαρίες. Scania χωρίς πείραγμα στον κινητήρα;

Μάλλον δύσκολο. Έτσι και στα περισσότερα από αυτά που βρέθηκαν στην εκδήλωση, οι μηχανικοί τους είχαν κάνει πολλές αλλαγές. Οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο. Εκατοντάδες άλογα ενώ σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν τα χίλια. Κάποια στιγμή η αδρεναλίνη ανέβηκε στα ύψη και ξεκίνησαν τα ντουμάνια και τα μαρσαρίσματα. Το κοινό παθιάστηκε και οι πιλότοι των Scania τους αντάμειψαν με το παραπάνω. Ανάμεσα στους δράκους είδαμε και προσεγμένα φορτηγά άλλων εταιρειών, με τους Βολβάκηδες και τους Μερσεντάκηδες να δίνουν ευχάριστο τόνο στην εκδήλωση, τιμώντας παράλληλα με την παρουσία τους τον επιτυχημένο αυτό θεσμό.

Παρέλαση στην πόλη

Ο Φαίδωνας Κατσαούνος κανόνισε με επιτυχία και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που είπαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Εκτός από τους συναδέλφους όμως, με τα καλύτερα λόγια μιλάνε και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων οι οποίοι το απόγευμα της 1ης Ιουνίου έζησαν κάτι πρωτόγνωρο. Το κονβόι των δεκάδων φορτηγών έκανε πορεία στους κεντρικότερους δρόμους των Ιωαννίνων δίνοντας ξεχωριστό τόνο, με κορναρίσματα και πολλή ένταση. Ο κόσμος ξαφνιάστηκε ευχάριστα, πήρε τα κινητά τηλέφωνα στα χέρια του και ξεκίνησε τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Δράσεις για τα παιδιά

Η φετινή εκδήλωση μας άρεσε ιδιαίτερα γιατί ήρθαν πολλά μικρά παιδιά με τις οικογένειές τους. Περιηγήθηκαν στα φορτηγά, φωτογραφήθηκαν με αυτά και κυρίως ενημερώθηκαν για το σημαντικό τους ρόλο στη μεταφορά αγαθών. Παράλληλα ζωγράφισαν ντάλικες, με τα τρία καλύτερα σχέδια να βραβεύονται, ενώ δώρα μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά.

Γλέντι μέχρι το πρωί

Η συνέχεια ήταν δυνατή και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες 500 άτομα διασκέδασαν με ωραία μουσική και πλούσιο φαγητό. Τέλος, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι Σκανιάκηδες εκτός από γκάζια στο δρόμο, έχουν ροπή 3.500 Nm και στις ζεμπεκιές!

PreviousNext