Τροχοί & TIR

Στην πίστα με το Ford F-MAX

Απόλυτα ευχαριστημένοι δηλώνουν οι οδηγοί που ανήκουν στο προσωπικό του European Truck Racing Association (ETRA) από το νέο Ford F-Max, το οποίο αποτελεί το επίσημο φορτηγό (Official Truck) των οκτώ
Σάββατο 16/11/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Απόλυτα ευχαριστημένοι δηλώνουν οι οδηγοί που ανήκουν στο προσωπικό του European Truck Racing Association (ETRA) από το νέο Ford F-Max, το οποίο αποτελεί το επίσημο φορτηγό (Official Truck) των οκτώ αγώνων του φετινού πρωταθλήματος ETRC της FIA.

«Απολαμβάνω ιδιαιτέρως να οδηγώ το Ford F-Max. Πρόκειται για ένα νέο φορτηγό που εξελίχθηκε από τη Ford με εξαρτήματα που της προμήθευσε η ZF και έχει ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει ένας οδηγός», δήλωσε σχετικά ο κ. Herbert Kolligs, ο οποίος εργάζεται στην ETRA και του έχει ανατεθεί να οδηγεί το νέο Ford F-Max.

Υπενθυμίζεται πως το F-Max της Ford Trucks κέρδισε το επίζηλο βραβείο «Φορτηγό της Χρονιάς 2019». Ο κινητήρας Ecotorq των 12,7 λτ. είναι προδιαγραφών Euro 6d, έχει απόδοση 500 ίππων ισχύος και 2.500 Nm ροπής και συνεργάζεται με το 12άρι αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων της ZF (12ΤΧ2620). Ισχυρότατο είναι επίσης το μηχανόφρενο που φτάνει τα 400 kW. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το νέο Ford F-Max σημειώνει χαμηλότερη κατά 6% κατανάλωση, χάρη στη βελτιωμένη αεροδυναμική και την καλύτερη απόδοση της γραμμής κίνησης. Ιδιαίτερα μέριμνα έχει υπάρξει για την άνεση του οδηγού, για αυτό και η επίπεδη καμπίνα είναι πλούσια εξοπλισμένη, έχει πλάτος 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψος 2.160 χλστ. Το κάθισμα του οδηγού μετακινείται κατά 260 χλστ., ενώ υπάρχουν πλούσιοι αποθηκευτικοί χώροι πάνω από το παρμπρίζ και κάτω από το κρεβάτι.

PreviousNext