Τροχοί & TIR

FUSO Canter για τη φάρμα ΚΟΥΚΑΚΗ

Με δεκατρία FUSO Canter ενίσχυσε τον στόλο της η εταιρεία Φάρμα Κουκάκη από το Κιλκίς, επενδύοντας σε σύγχρονα οχήματα για τη μεταφορά των γαλακτοκομικών προϊόντων της. Πρόκειται για μια σοβαρή επέν
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 01/02/2020 - 01:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Οκτώ από τα δεκατρία FUSO Canter που αγόρασε η Φάρμα Κουκάκη από το Κιλκίς. Καθημερινά μεταφέρουν ποιοτικά προϊόντα σε καταστήματα της βόρειας Ελλάδας.
Οκτώ από τα δεκατρία FUSO Canter που αγόρασε η Φάρμα Κουκάκη από το Κιλκίς. Καθημερινά μεταφέρουν ποιοτικά προϊόντα σε καταστήματα της βόρειας Ελλάδας.

Με δεκατρία FUSO Canter ενίσχυσε τον στόλο της η εταιρεία Φάρμα Κουκάκη από το Κιλκίς, επενδύοντας σε σύγχρονα οχήματα για τη μεταφορά των γαλακτοκομικών προϊόντων της.

Πρόκειται για μια σοβαρή επένδυση η οποία έγινε με γνώμονα την αξιοπιστία, την ευελιξία καθώς και το υψηλό ωφέλιμο φορτίο τους. Καθημερινά μεταφέρουν νωπά προϊόντα σε καταστήματα της Βόρειας Ελλάδας καταγράφοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον χάρη στους σύγχρονους αντιρρυπαντικούς κινητήρες με τους οποίους εξοπλίζονται. Τα πλεονεκτήματά τους πολλά όπως προκύπτει από τη συζήτηση που είχαμε με τον τεχνικό οχημάτων της εταιρείας, Μανώλη Ηλιάδη.

Το πλάτος της καμπίνας είναι από 1.7 έως 2 μέτρα προσφέροντας αρκετό χώρο. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού έχει βασιστεί στη λειτουργικότητα και στις ανάγκες άνεσης του οδηγού και των συνοδηγών. Η ηχομόνωση είναι εξαιρετική και σε συνδυασμό με την καλή ανάρτηση οι μακρινές διαδρομές γίνονται ξεκούραστα. Το ένα σκαλοπάτι το οποίο βρίσκεται χαμηλά στο έδαφος κάνει εύκολη την απο/επιβίβαση.

Το ενιαίο επίπεδο δάπεδο και ο μοχλός αλλαγής ταχυτήτων στο ταμπλό διευκολύνουν τις μετακινήσεις του οδηγού μέσα στην καμπίνα. Οι εργονομικά διαρρυθμισμένες αποθηκευτικές θήκες προσφέρουν πολλά διαθέσιμα λίτρα, κάτω από το ταμπλό, στις θήκες των θυρών και πάνω από το παρμπρίζ. Επιπλέον, διατίθεται στάνταρ ντουλαπάκι που κλειδώνει. Ένα αυτόματο σύστημα κλιματισμού, παρέχει τη βέλτιστη απόδοση στο εσωτερικό της καμπίνας διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία.

Το Canter είναι διαθέσιμο σε πέντε κατηγορίες βάρους, τρεις τύπους καμπίνας, τρεις εκδόσεις κινητήρα και έξι μεταξόνια. Ο σχεδιασμός πλαισίου του Canter προσφέρει εξαιρετική ευελιξία στη χρήση και υψηλό ωφέλιμο φορτίο. Τα αυτοκίνητα της παρουσίασης έχουν μικτό φορτίο 7.490 κιλά, απόβαρο 4.004 κιλά και ωφέλιμο (επί του πλαισίου) 3.486 κιλά. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Canter είναι το μακρύ μεταξόνιό του, που προσφέρει έτσι πολλές δυνατότητες για εξατομικευμένες υπερκατασκευές.

Συστήματα ασφαλείας

Το Canter είναι ασφαλές χάρη στα εξελιγμένα συστήματα που διαθέτει, όπως το ABS με ηλεκτρονική κατανομή πέδησης (EBD) και το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας (ESP) στο βασικό εξοπλισμό. Τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους επιβάτες προσφέρει ο σχεδιασμός RISE (Realized Impact Safety Evolution), αναφέρεται στον πολλαπλά ενισχυμένο κλωβό και περιλαμβάνει ενισχυμένες διαγώνιες μπάρες προστασίας στις πόρτες, ενισχυμένο πλαίσιο στο δάπεδο της καμπίνας και δοκούς προστασίας στο μπροστινό μέρος. Όσον αφορά στην παθητική ασφάλεια διαθέτει ζώνες ασφαλείας τριών σημείων και τιμόνι με ενσωματωμένη προστασία από σύγκρουση.

Κινητήρας

Ο κινητήρας αποδίδει υψηλή ροπή από τις χαμηλές στροφές και εξοπλίζεται με την τεχνολογία Common-Rail καθώς και με τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας. Επιπλέον, διαθέτει λειτουργία Start-Stop στο βασικό εξοπλισμό, καθώς και νέο σύστημα ψεκασμού υψηλής πίεσης. Είναι διαθέσιμες τρεις βαθμίδες ισχύος. Ο κινητήρας με τους 130 ίππους δίνει έμφαση στην οικονομία, και με τους 150 ίππους, συνδυάζει οικονομία, υψηλή ροπή και ευστροφία. Ο κορυφαίος αποδίδει 175 ίππους παρέχοντας αρκετή ισχύ για να ξεπερνάει κάθε δυσκολία. Τα Canter της παρουσίασης έχουν τον κινητήρα με τους 150 ίππους και τα 370 Nm ροπής. Συνδυάζεται με χειροκίνητο πεντάρι κιβώτιο.

Μονοκάμπινο ή διπλοκάμπινο

Το Canter μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη είτε ως μονοκάμπινο Comfort είτε ως μονοκάμπινο Standard πλάτους 1,7 μέτρων με μέγιστο μικτό βάρος 3,5 τόνων ή 6 τόνων. Επίσης διατίθεται και ως διπλοκάμπινο Comfort πλάτους 2 μέτρων με μέγιστο μικτό βάρος 3,5τ 6,5τ 7,5τ ή 8,55 τόνων. Το πλαίσιο διαθέτει εκτενή αντιδιαβρωτική προστασία.

Η άποψη του τεχνικού οχημάτων

Ο πλέον αρμόδιος να μας μιλήσει για τη μέχρι τώρα διαγωγή των FUSO Canter είναι ο τεχνικός οχημάτων της Φάρμας Κουκάκη, Μανώλης Ηλιάδης. «Οι αυξανόμενες μεταφορικές ανάγκες της εταιρείας μας οδήγησαν στην αγορά αρκετών, συγκεκριμένα 13, οχημάτων για αστικές μεταφορές. Αγοράσαμε σύγχρονα εργαλεία δουλειάς, με χαμηλούς ρύπους, συμβάλλοντας από την πλευρά μας σε ακόμη πιο καθαρές μεταφορές. Θέσαμε αρκετά κριτήρια για την τελική επιλογή και τελικά τα περισσότερα από αυτά πληρούσαν τα FUSO. Σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά τους είναι το υψηλό ωφέλιμο φορτίο τους το οποίο αγγίζει τους τέσσερις τόνους και με απόβαρο μόλις 7.5 τόνους. Επίσης, από την αρχή των συζητήσεων με τον πωλητή της εταιρείας Νίκο Παπαθανασίου είχαμε καλή αντιμετώπιση από τον ίδιο η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καθώς είναι κοντά μας σε ό, τι χρειαστούμε. Βέβαια θα θέλαμε να υπάρχει ακόμη πιο καλό και οργανωμένο δίκτυο after sales.

Καθημερινά συζητώ με τους οδηγούς των Canter για να μου μεταφέρουν την άποψή τους για τα φορτηγά καθώς και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο σύνολό τους είναι ευχαριστημένοι γιατί είναι ευέλικτα και αποδοτικά στις μεταφορές εντός πόλης. Ένας τομέας στον οποίο τα πηγαίνουν περίφημα είναι στην οικονομία, σημειώνοντας χαμηλές καταναλώσεις, εντός και εκτός πόλης. Το Canter είναι ένα συμπαγές όχημα το οποίο συνδυάζει αξιοπιστία και άνεση. Μηχανικές βλάβες και αβαρίες δεν έχουμε αντιμετωπίσει σε κανένα από τα αυτοκίνητα». T

Φάρμα Κουκάκη

Η Φάρμα Κουκάκη βρίσκεται στους κάτω Αποστόλους Κιλκίς. Εκεί βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Φάρμα Κουκάκη μαζί με τα γραφεία διοίκησης, όπως φυσικά και οι σταβλικές εγκαταστάσεις και οι φυτικές καλλιέργειες απ’ όπου παράγονται οι ζωοτροφές. Το Κέντρο διανομής των προϊόντων μαζί με την Εμπορική διεύθυνση της Φάρμας Κουκάκη βρίσκεται στη Ν. Ιωνία Θεσσαλονίκης. Τα παραδοσιακά, φτιαγμένα από άριστης ποιότητας πρώτη ύλη, ελληνικά προϊόντα της Φάρμας Κουκάκη, όπως φρέσκο αγελαδινό γάλα, γιαούρτι, αριάνι, κεφίρ, ρυζόγαλο, κρέμες, τυροκομικά, βούτυρο και φυσικούς χυμούς, πωλούνται σε περισσότερα από 5.000 επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Σήμερα η Φάρμα Κουκάκη παράγει προϊόντα γάλακτος με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης έχοντας σαν στόχο, τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά αλλά και στις χώρες του εξωτερικού.

 

PreviousNext