Με δεκατρία FUSO Canter ενίσχυσε τον στόλο της η εταιρεία Φάρμα Κουκάκη από το Κιλκίς, επενδύοντας σε σύγχρονα οχήματα για τη μεταφορά των γαλακτοκομικών προϊόντων της.

Πρόκειται για μια σοβαρή επένδυση η οποία έγινε με γνώμονα την αξιοπιστία, την ευελιξία καθώς και το υψηλό ωφέλιμο φορτίο τους. Καθημερινά μεταφέρουν νωπά προϊόντα σε καταστήματα της Βόρειας Ελλάδας καταγράφοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον χάρη στους σύγχρονους αντιρρυπαντικούς κινητήρες με τους οποίους εξοπλίζονται. Τα πλεονεκτήματά τους πολλά όπως προκύπτει από τη συζήτηση που είχαμε με τον τεχνικό οχημάτων της εταιρείας, Μανώλη Ηλιάδη.

Το πλάτος της καμπίνας είναι από 1.7 έως 2 μέτρα προσφέροντας αρκετό χώρο. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού έχει βασιστεί στη λειτουργικότητα και στις ανάγκες άνεσης του οδηγού και των συνοδηγών. Η ηχομόνωση είναι εξαιρετική και σε συνδυασμό με την καλή ανάρτηση οι μακρινές διαδρομές γίνονται ξεκούραστα. Το ένα σκαλοπάτι το οποίο βρίσκεται χαμηλά στο έδαφος κάνει εύκολη την απο/επιβίβαση.

Το ενιαίο επίπεδο δάπεδο και ο μοχλός αλλαγής ταχυτήτων στο ταμπλό διευκολύνουν τις μετακινήσεις του οδηγού μέσα στην καμπίνα. Οι εργονομικά διαρρυθμισμένες αποθηκευτικές θήκες προσφέρουν πολλά διαθέσιμα λίτρα, κάτω από το ταμπλό, στις θήκες των θυρών και πάνω από το παρμπρίζ. Επιπλέον, διατίθεται στάνταρ ντουλαπάκι που κλειδώνει. Ένα αυτόματο σύστημα κλιματισμού, παρέχει τη βέλτιστη απόδοση στο εσωτερικό της καμπίνας διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία.

Το Canter είναι διαθέσιμο σε πέντε κατηγορίες βάρους, τρεις τύπους καμπίνας, τρεις εκδόσεις κινητήρα και έξι μεταξόνια. Ο σχεδιασμός πλαισίου του Canter προσφέρει εξαιρετική ευελιξία στη χρήση και υψηλό ωφέλιμο φορτίο. Τα αυτοκίνητα της παρουσίασης έχουν μικτό φορτίο 7.490 κιλά, απόβαρο 4.004 κιλά και ωφέλιμο (επί του πλαισίου) 3.486 κιλά. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Canter είναι το μακρύ μεταξόνιό του, που προσφέρει έτσι πολλές δυνατότητες για εξατομικευμένες υπερκατασκευές.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση των FUSO Canter στο τεύχος Φεβρουαρίου (382) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.