Θέλω ένα όχημα για τα χωράφια και ταυτόχρονα για τις οικογενειακές εκδρομές. Ένα αυτοκίνητο που θα ξεπερνάει κάθε εμπόδιο εκτός δρόμου και θα με μεταφέρει με ασφάλεια στο εθνικό δίκτυο. Τι να επιλέξω;

Η απάντηση είναι σαφής. Ένα καινούργιο pick up, το οποίο μετατρέπεται σε πραγματικό πολυεργαλείο, καταφέρνοντας, να συνδυάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία το κάνουν ιδανικό για πληθώρα εφαρμογών. Μια τέτοια περίπτωση οχήματος αποτελεί το Nissan Navara και συγκεκριμένα η πλουσιότερη έκδοσή του, η N-Guard, η οποία συνεχίζει με επιτυχία την εμπορική της πορεία στη χώρα μας. Άλλωστε, προσφέρει στον υποψήφιο αγοραστή του αυτά που πραγματικά θέλει.

Μια lifestyle εκδοχή, με σκληροτράχηλο χαρακτήρα. Για να αιτιολογήσουμε όμως την απάντησή μας σχετικά με την επιλογή του pick up, θα οδηγήσουμε το Navara μέχρι το Περτούλι Τρικάλων και εν συνεχεία θα μεταφέρουμε στις όχθες του Πηνειού τον εξοπλισμό και μια μηχανή της ομάδας EndurAloga Larissa, κρίνοντας τα πάντα γύρω από την κατασκευή του, τα προσφερόμενα επίπεδα άνεσης και τις επιδόσεις του. Ακολουθήστε μας…

Οι σχεδιαστές της έκδοσης N-Guard δημιούργησαν ένα σύνολο που μόνο θετικές κριτικές εισπράττει. Κάναμε κάτι απλό για να το διαπιστώσουμε. Αφήσαμε το Navara έξω από μια κεντρική καφετέρια της Λάρισας και παρατηρούσαμε τα βλέμματα όσων το έβλεπαν, κυρίως ιδιοκτητών pick up. Όλοι το κοιτούσαν με ενθουσιασμό ενώ κάποιοι ήθελαν να το φωτογραφίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Η επιλογή της Λάρισας για φωτογράφιση ενός pick up μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι, καθώς εκεί χτυπάει ο παλμός του αγροτικού κόσμου, οπότε είναι οι πρώτοι και άμεσα ενδιαφερόμενοι αγοραστές. Τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή και πιο σπορ την εμφάνιση της συγκεκριμένης έκδοσης είναι οι ζάντες αλουμινίου Black Monotone 18 ιντσών και οι μαύρες αποχρώσεις στις λαβές των θυρών, στα καλύμματα των καθρεφτών, στον πίσω προφυλακτήρα και στα πλαϊνά σκαλοπάτια. Επίσης η μπροστινή μαύρη μάσκα και τα μαύρα τελειώματα στα φώτα ομίχλης ολοκληρώνουν το δυναμισμό και τη διαφορετικότητα στην εμφάνιση του N-Guard.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή του Nissan Navara N-Guard, στο τεύχος Μαρτίου (383) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.