Το Scania-Αμπελάκιας το γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από τις σελίδες του περιοδικού πέρυσι, μαζί με ένα R στο συνεργείο του Λάμπρου Μάμμου από τον Αλμυρό. Τότε σας είχαμε πληροφορήσει ότι στο μέλλον πρόκειται να γίνει μια ακόμη φωτογράφιση του τράκτορα καθώς οι αλλαγές δεν είχαν τελειώσει.

Κάποια στιγμή συναντήθηκαν ο οδηγός του Scania Γιάννης Αλιτζκόλης με τον ταπετσιέρη Κωνσταντίνο Μπουσιάκη από το Βόλο, έριξαν τις ιδέες τους στο τραπέζι και σύντομα πήραν σάρκα και οστά. Το αποτέλεσμα; Πολύ καλύτερο από αυτό που φανταζόμασταν…

To Scania-Αμπελάκιας είναι γνωστό στο πανελλήνιο, και όχι μόνο, για τα γκάζια του και τις πολλές μετατροπές που έχουν γίνει στον κινητήρα του. Η ιπποδύναμή του έχει εκτοξευθεί στα ύψη και αυτό το ξέρουν όσοι το συναντούν στην εθνική οδό. Το αυτοκίνητο δεν κόβει πουθενά και μοιάζει να «ισοπεδώνει» κάθε ανηφόρα…

Οι πρώτες αλλαγές στην εμφάνιση του Scania αφορούν την εξωτερική πλευρά του καθώς από 164 μετατράπηκε σε R. Πλαϊνά σπόιλερ, μάσκα, φρυδάκια, έχουν δώσει νέα εικόνα στον τράκτορα. Οι αλλαγές όμως δεν τελειώνουν εκεί. Η μπροστινή μπάρα, οι προβολείς, οι τενόροι, αλλά και η διχρωμία με μπλε και μαύρο χρώμα έχουν κάνει ακόμη πιο δυναμική την εμφάνισή του.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του Scania-Αμπελάκιας, στο τεύχος Μαρτίου (383) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.