Όπως γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος, στην παρουσίαση του R του Γιάννη Μοσχοφίδη, την παρέα μας πλαισίωνε και το Scania R του Δημήτρη Παραστατίδη. Αγαπημένοι φίλοι και κουμπάροι, πορεύονται πάντα μαζί στην προσωπική τους ζωή, καθώς και στον κοινό καθημερινό αγώνα της δουλειάς. Την ημέρα της φωτογράφισης περάσαμε ευχάριστα μαζί τους, με την κουβέντα φυσικά να περιστρέφεται γύρω από τα φορτηγά τους.

Ο Δημήτρης Παραστατίδης αποτελεί μια από τις λιγοστές περιπτώσεις καθώς κατάγεται από οικογένεια αυτοκινητιστών τόσο από τον πατέρα του (δεύτερη γενιά) όσο και από τη μητέρα του (τρίτη γενιά). «Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα σαν οδηγός σε ένα ΜΑΝ και το 2004 ανέλαβα ένα από τα φορτηγά της οικογένειάς μου, το Scania 144. Το 2013 το αντικατέστησα με το R στο οποίο κοτσάρω θάλαμο ή μουσαμά, ανάλογα με τη δουλειά που έχω. Για μένα η ενασχόληση με το φορτηγό ήταν μονόδρομος καθώς από μικρή ηλικία η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από αυτό, ακολουθώντας σήμερα το επάγγελμα που αγαπάω και μου αρέσει.

Τα περισσότερα χρόνια δουλεύω στη διεθνή μεταφορά, ταξιδεύοντας κυρίως προς τη Δυτική Ευρώπη. Η άνοδος και η κάθοδος γίνεται μέσω Σερβίας ή Βουλγαρίας, ανάλογα με τον προορισμό. Ευτυχώς η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ σε αυτά τα δύο κράτη σε όλους τους τομείς, και η μόνη δυσκολία μας είναι το χειμώνα εξαιτίας των παγωμένων δρόμων όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες».

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Μαρτίου (383) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.