Τροχοί & TIR

Περισσότερα αυτόνομα φορτηγά στις ΗΠΑ

Μέχρι το τέλος του 2024, η Navistar σχεδιάζει να έχει λανσάρει στην αμερικάνικη αγορά, βαρέα φορτηγά (Class 8) που θα διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, επιπέδου 4, τα οποία -υπενθ
Τετάρτη 09/09/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέχρι το τέλος του 2024, η Navistar σχεδιάζει να έχει λανσάρει στην αμερικάνικη αγορά, βαρέα φορτηγά (Class 8) που θα διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, επιπέδου 4, τα οποία -υπενθυμίζεται- πως έχουν τη δυνατότητα να κινούνται δίχως ανθρώπινη συμβολή.

Για αυτό τον λόγο, η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα σε μία στρατηγική συνεργασία με την επίσης αμερικάνικη εταιρεία τεχνολογίας, TuSimple, αποκτώντας μάλιστα και ένα μειοψηφικό μερίδιο σε αυτήν. Σημειώνεται, πως η TuSimple ιδρύθηκε μόλις το 2015 και εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.

Αυτή την περίοδο, οι τεχνολογίες της δοκιμάζονται σε έναν στόλο 40 αυτόνομων φορτηγών, εταιρειών όπως η McLane Company και η UPS. Επιπλέον, πέρυσι συμμετείχε σε μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ανακοινώνοντας πως οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης είχαν ως αποτέλεσμα, τον κατά 10% περιορισμό της κατανάλωσης των βαρέων φορτηγών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η Navistar International Corporation κατασκευάζει επαγγελματικά οχήματα εδώ και 118 χρόνια και διαθέτει αυτή τη στιγμή στην αγορά φορτηγά με τα σήματα της «International», λεωφορεία μάρκας «IC Bus» και ντίζελ κινητήρες.

Στο ίδιο τεύχος #389

PreviousNext