Περισσότερα αυτόνομα φορτηγά στις ΗΠΑ

Τετ, 09/09/2020 - 11:00

Μέχρι το τέλος του 2024, η Navistar σχεδιάζει να έχει λανσάρει στην αμερικάνικη αγορά, βαρέα φορτηγά (Class 8) που θα διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, επιπέδου 4, τα οποία -υπενθυμίζεται- πως έχουν τη δυνατότητα να κινούνται δίχως ανθρώπινη συμβολή.

Για αυτό τον λόγο, η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα σε μία στρατηγική συνεργασία με την επίσης αμερικάνικη εταιρεία τεχνολογίας, TuSimple, αποκτώντας μάλιστα και ένα μειοψηφικό μερίδιο σε αυτήν. Σημειώνεται, πως η TuSimple ιδρύθηκε μόλις το 2015 και εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.

Αυτή την περίοδο, οι τεχνολογίες της δοκιμάζονται σε έναν στόλο 40 αυτόνομων φορτηγών, εταιρειών όπως η McLane Company και η UPS. Επιπλέον, πέρυσι συμμετείχε σε μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ανακοινώνοντας πως οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης είχαν ως αποτέλεσμα, τον κατά 10% περιορισμό της κατανάλωσης των βαρέων φορτηγών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η Navistar International Corporation κατασκευάζει επαγγελματικά οχήματα εδώ και 118 χρόνια και διαθέτει αυτή τη στιγμή στην αγορά φορτηγά με τα σήματα της «International», λεωφορεία μάρκας «IC Bus» και ντίζελ κινητήρες.